W skład zestawu wchodzi:
– kamień do pizzy czarny 35cmx35cm grubość 2cm-2,4cm
– Łopatka do pizzy 33cm ROBIMYPIZZE
– Mieszanka do pizzy 4 PORCJE ROBIMYPIZZE
– Semolina, podsypka do pizzy 700g ROBIMYPIZZE
– Pomidory Pelati Ital Dora 400g
Gotowa mieszanka na pizzę pozwoli poczuć prawdziwy smak włoskiej pizzy w domowym zaciszu. Opracowana przez jedną z lepiej ocenianych pizzerii w Lublinie. Mieszanka łączy łatwość przyrządzenia z zachowaniem profesjonalnego podejścia gwarantującego doskonałe ciasto. Do jej przygotowania należy dodać jedynie zimna wodę oraz dobrej jakości oliwę i wyrobić ciasto zgodnie z instrukcja podana na odwrocie opakowania.
Jedno opakowanie wystarczy na 4 pizze!
Granitowy kamień do pizzy dzięki świetnej akumulacji ciepła pozwoli Ci upiec wymarzoną pizzę w domowych warunkach.
Chrupiąca skórka, idealnie wypieczone delikatne cienkie ciasto.
Z naszym kamieniem możesz przeobrazić swoją kuchnię w prawdziwą Włoską pizzerię.
Ty wybierz tylko składniki na które masz ochotę, a nasz kamień sprawi, że będzie idealna.
Kamień wykonany z jest z pięknego ciemnego granitu o nazwie Wołga Blue (Pochodzi z Europy). Klasa Premium!
Przepis na pizzę (4 porcje):
1. Do miski wlej 350 g zimnej wody i 17 g oliwy, wsyp zawartość opakowania.
2. Wyrabiaj ciasto około 15 min, aż uzyskasz jednolitą masę. Jeśli ciasto mocno się klei zostaw je na 5 min i wróć do wyrabiania.
3. Wyrobione ciasto uformuj w kulkę i pozostaw je w odpoczynku przez 30 min.
4. Ciasto podziel na 4 równe części około 250g, zrób kulki i włóż je do oddzielnych pojemników. Kulki odłóż do wyrośnięcia na 3h
5. Po wyrośnięciu ciasta, schowaj je do lodówki na minimum 12h.
6. Przed wypiekiem wyjmij ciasto z lodówki na minimum 2h.
7. Wsyp na blat semoline lub mąkę krupczatkę, obtocz kulkę i rozciągnij rękami.
8. Dodaj ulubione składniki i ciesz się pyszna włoską pizzą
Skład: mąka pszenna 00, drożdże suszone, sól.
Wartość odżywcza w 100g.
Wartość energetyczna 1 411 kJ/ 337kcal
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g/ 0,04g
Węglowodany w tym cukry 69,5g/1g
Białko 12g
Sól 2,7g
Najlepiej spożyć przed końcem: Data jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej towaru i znajduje się na etykiecie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA KAMIENIA DO PIZZY:
- Czysty kamień umieścić na siatce lub blaszce na środkowym poziomie zimnego piekarnika.
- Ustawić temperaturę na ok. 270°C i nagrzewać piekarnik przez 30-60min.
- Za pomocą łopatki umieścić pizzę na kamieniu i piec przez kilka minut.
- Gotową pizzę wyjąć łopatką z piekarnika.
- Po zakończeniu pieczenia kamień pozostawić w piekarniku aż do całkowitego ostygnięcia.
- Myć ręcznie, używając ewentualnie delikatnych środków do mycia naczyń, przyschnięte, przypieczone resztki ciasta należy po prostu delikatnie zdrapać, używając noża lub szpatułki.
- Kamień w trakcie użytkowania przebarwia się, ciemnieje. Jest to proces naturalny i nie ma wpływu na jakość wypieku.