Wyprzedaż!
Najlepiej spożyć przed : 06.03.2023r
RITTER SPORT GIN Czekoladki z nutą ginu 200g
Czekolada mleczna nadziewana kremem (44%) z orzechami laskowymi, rodzynkami (10%) nasączonymi ginem (2%), kawałkami wafli (6%) i chrupkami ryżowymi (3%).
Nowe czekoladki Ritter Sport w edycji limitowanej przeniosą Cię w podróż smaku! W opakowaniu odnajdziecie oddzielnie zapakowane czekoladki z wyśmienitym nadzieniem. W skład ich wnętrza wchodzą orzechy laskowe, rodzynki, kakao i co czyni je najbardziej charakterystycznymi- Gin!
Składniki:
Czekolada mleczna 30% kakao: cukier, tłuszcz roślinny (z ziaren palmy, palmowy), tłuszcz kakaowy, rodzynki, miazga kakaowa, mąka pszenna, pełne mleko w proszku, miazga z orzechów laskowych, laktoza, mąka ryżowa, odtłuszczone mleko w proszku, bezwodny tłuszcz mleczny, gin, emulgator lecytyna sojowa, jogurt w proszku z mleka odtłuszczonego, olej palmowy, sól, śmietanka w proszku. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych, inne orzechy i jaja. Zawiera alkohol.
Zdjęcie poglądowe - Oprawa graficzna opakowania może być zmieniona przez producenta w zależności od serii produktu.
Ritter Sport to klasyka pochodząca z Niemiec. W roku 1912 Alfred Ritter wraz ze świeżo poślubioną żoną Clarą założyli pierwszą fabrykę czekolady w Stuttgarcie. Produkcję kwadratowych "Ritterków" zaczęto w przeniesionej i rozbudowanej fabryce w Waldenbuch'u, gdy w roku 1932 Clara, wymarzyła sobie batoniki czekoladowe, takie aby idealnie pasowały do kieszeni popularnych wtedy kurtek sportowych.
Aby przygotować ten przysmak dla dwóch osób, potrzebujesz tylko:
- 350 ml mleka
- 50 g gorzkiej czekolady Ritter Sport
- 60 ml wybranego ginu
- 200 gramów bitej śmietany
- Za pomocą noża posiekaj czekoladę Ritter Sport na małe kawałki.
- Postaw rondelek z mlekiem na kuchence i dodaj drobno posiekaną czekoladę, ciągle mieszając. Należy jednak uważać, aby mleko nie osiągnęło temperatury wrzenia.
- Gdy wszystko się dobrze wymiesza, można zdjąć garnek z ognia i przykryć go pokrywką, aby czekolada w środku pozostała gorąca.
- W międzyczasie ubij śmietanę w misce, aż będzie super spieniona.
- Teraz możesz napełnić szklanki: wlej po 30 ml ginu do każdej z wybranych szklanek i napełnij je gorącą czekoladą.