Przedmiotem poniższej oferty jest:
RICHARDSON SHEFFIELD KYU NÓŻ DO MIĘSA
- Producent: RICHARDSON SHEFFIELD
- Seria: KYU
- Ilość elementów: 1
- Długość ostrza: 20 cm
- Wykonanie rączki: czarne tworzywo łączone ze stalą
- Materiał: stal nierdzewna X50CrMoV15
RICHARDSON SHEFFIELD - to angielska firma powstała w 1839 roku.
Od ponad 175 lat będąca wiodącą marką w sprzedaży noży kuchennych w zachodniej europie.
Firma słynie z innowacyjności, designu oraz jakości noży.
Jako pierwsza zaczęła sprzedawać noże w drewnianych blokach i jako pierwsza wprowadziła laserowe ostrzenie noży (w 1979 roku).
Ta firma nie produkuje jednorazowej tandety, produkty posłużą na długie lata
Model KYU to jeden z najwyższych modeli noży firmy RICHARDSON SHEFFIELD.
- Noże zostały wykute z najwyższej jakości stali wysokowęglowej (chromowo-molibdenowo-wanadowej).
- Noże posiadają bardzo ostre ostrza wykonane na technologii hartowania na zimno.
- Noże na długo pozostają ostre.
- Rączka noży wykonana została z połączenia mocnego tworzywa ze stalą.
- Noże Richardson to wysoka jakość i innowacyjna technologia.
DANE TECHNICZNE
- noże posiadają atest PZH
- najwyższa jakość stali wysokowęglowej
- oznaczenie stali X50Cr15MoY15
- noże odporne na pękanie