PROMOCJA REYPOL
FARSZ PIECZARKOWY
Opakowanie: wiaderko plastikowe 5 kg
Uwaga: Data ważności 26.05.2020
Farsz zawierający w swoim składzie naturalne pieczarki i cebule oraz odpowiednio skomponowaną mieszankę przypraw.
Doskonały składnik do zapiekanek, pizzy i bułek z pieczarką.
Sprawdza się też jako farsz do pierogów, pasztecików, krokietów czy wytrawnych naleśników. Z powodzeniem wykorzystywany jest jako dodatek podnoszący walory smakowe dań mięsnych.
Przykładowe przepisy z tym produktem:
Roladki z piersi kurczaka z farszem pieczarkowym
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- 3 jajka,
- 1 ząbek czosnku,
- sól, pieprz,
- bułka tarta,
- olej roślinny do smażenia,
- Farsz pieczarkowy REYPOL.
Piersi z kurczaka podzielić na porcje i rozbić tłuczkiem. Przygotować w naczyniu marynatę: roztrzepać jajka, dodać posiekany czosnek i przyprawy. Mięso ułożyć w misce z marynatą i wstawić na ok. 15 minut do lodówki. Po tym czasie, wyjąć mięso z lodówki i każdą porcję nadziać Farszem pieczarkowym REYPOL, zawinąć w rulonik i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, do czasu gdy mięso zarumieni się na złoty kolor z obu stron.
Paszteciki z farszem pieczarkowym
Składniki - ciasto:
- 250 g mąki,
- 250 g masła,
- 1/2 łyżeczki soli,
Składniki - nadzienie:
- 100 g boczku wędzonego,
- 2 cebule,
- 400 g Farszu pieczarkowego REYPOL,
- 1/8 l śmietany,
- sól i biały pieprz.
Do mąki dodać szczyptę soli i rozdrobnione masło. Wyrobić ciasto i włożyć je na pół godziny do lodówki. Do Farszu pieczarkowego REYPOL dodać podsmażony na chrupko boczek. Po wyjęciu ciasta z lodówki ponownie je zagnieść, cienko rozwałkować i wykroić kwadraty o boku długości 10 cm. Do każdego kwadracika nałożyć łyżkę farszu, złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi, najlepiej za pomocą widelca. Nakłuć paszteciki w kilku miejscach, posmarować śmietaną i piec w temperaturze 180°C, aż się przyrumienią (ok. 15 minut).