GASTRONOMICZNE RĘKAWICE LATEKSOWE ALPHATEC® 87-195 ANSELL
Rękawice ochronne AlphaTec® 87-195 (VersaTouch® 87-195). Wykonane z naturalnej gumy lateksowej, wewnętrzna powierzchnia rękawic pokryta jest bawełną flokowaną, co ułatwia wkładanie i zdejmowanie oraz zapobiega poceniu się rąk w czasie użytkowania. Specjalna obróbka celem zmniejszenia ryzyka reakcji alergicznych. Rękawice zapewniają wyjątkową wrażliwość dotykową. Powleczenie w kształcie rybiej łuski na części chwytnej zapewnia doskonałą chwytność. Rękawice dopuszczone są do kontaktu z żywnością.
Cechy:
✔️ Materiał: Lateks naturalny.
✔️ Grubość 0,35 mm.
✔️ Długość: 305 mm.
✔️ Chwytność: rybia łuska
✔️ Dopuszczone do kontaktu z żywnością
Produkt polecany dla branż:
✔️ przetwarzaniu mięsa, ryb, owoców, warzyw
✔️ przy pracach porządkowych
Normy:
- EN388 (1 0 1 0 X)
- EN374-1 (K L T, TYP B)
- EN421
- EN374-5
- EN420