PRZEDMIOT NOWY
WSZYSTKIE PRZEDMIOTY SĄ PRZEZ NAS SPRAWDZONE I OPISANE, PATRZ POWYŻEJ ! ! !
KAŻDE OPAKOWANIE JEST PRZEZ NAS OTWARTE ORAZ ROZPIECZĘTOWANE
NA OPAKOWANIU MOGĄ WYSTĄPIĆ DELIKATNE ŚLADY MAGAZYNOWANIA.
NA WPŁATĘ CZEKAMY 7 DNI.
ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ NA NASZE INNE AUKCJE!
CENA RYNKOWA OK. 1600ZŁ
Refraktometr cyfrowy PAL-2
Refraktometry uniwersalne PAL posiadają skalę %Brix (Brixa), najpopularniejszą skalę refraktometryczną, określającą bezpośrednio stężenie wodnego roztworu sacharozy. Dzięki niewielkim gabarytom oraz zasilaniu bateryjnemu, z łatwością mieszczą się w kieszeni. Kalibracja zwykłą, czystą wodą wodociągową oraz możliwość przemywania całego urządzenia strumieniem wody czyni wszystkie refraktometry PAL urządzeniami niesłychanie prostymi i przyjaznymi w użytkowaniu. Nadają się szczególnie do pomiarów przy produkcji i w terenie (np. podczas zbiorów owoców lub ich przetwórstwie).
- skala % Brix, nD lub % Brix / nD
- automatyczna kompensacja temperatury w zakresie 10-100 °C z odczytem temperatury pomiaru
- gniazdo pomiarowe ze stali nierdzewnej, obudowa z ABS
- klasa szczelności IP65 (możliwość mycia pod bieżącą wodą)
- funkcja ELI (ostrzeżenie przed wpływem oświetlenia zewnętrznego)
- zasilanie 2 bateriami AAA (wystarczają na 11 000 pomiarów)
- automatyczna kalibracja wodą destylowaną
- opcja PAL-BT z pamięcią wyników, elektronicznym datownikiem pomiarów (zegar wewnętrzny) i transmisją Bluetooth
Refraktometr cyfrowy PAL-2
Dzięki wysokiemu zakresowi pomiarowemu 45.0 do 93.0%Brix, głównym polem zastosowania PAL-2 są wysoko słodzone dżemy, marmolady, galaretki, miód oraz skoncentrowane soki owocowe.
- Mierzone wartości: % Brix, °C
- Zakres: 45.0 do 93.0 % Brix
- Dokładność: ±0.2 % Brix, ±1.0 °C
- Rozdzielczość: 0.1 %Brix
- Automatyczna kompensacja temp.: 10 do 100 °C
- Czas pomiaru: 3 sek
- Objętość próbki: 3 ml
- Klasa szczelności: IP65 - bryzgoszczelne
- Wymiary: 55 x 31 x 109 mm
- Zasilanie bateryjne: 2x AAA
ZDJĘCIA POGLĄDOWE