Reflets de France Nugat z Montelimar 200 g
Miasto Montélimar w Prowansji słynie ze swoich nugatów w całej Francji i na świecie. Mówi się, że ich nazwa pochodzi od słów "tu nous gâtes", czyli "rozpieszczasz nas". Ciasto na bazie miodu i orzechów było znane już w czasach rzymskich, a nugat w obecnej formie pojawił się we Francji w XVII wieku. Spróbuj oryginalnych nugatów produkowanych w Montélimar z najwyższej jakości składników: prawdziwego miodu i prażonych migdałów i poczuj się tak, jak niegdyś czuli się francuscy królowie. To im dawno temu prowansalscy cukiernicy posyłali swoje najprzedniejsze wyroby, dziś może się w nich rozsmakowywać cały świat.
Składniki
cukier, migdały 30%, miód 19%, syrop glukozowy, maca (skrobia ziemniaczana, woda, olej słonecznikowy), białka jajek w proszku, naturalny aromat waniliowy
Pozostałe informacje
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Nugat z Montelimar
Pozostałe informacje: Ten produkt zawiera 22 porcje x 9 g.