Wielofunkcyjne urządzenie do gotowania, smażenia, smażenia w głębokim tłuszczu, pieczenia, gotowania na parze oraz odgrzewania gotowych potraw
Multicooker o mocy 800 W z misą o pojemności 5 litrów oraz 51 programami do gotowania
Czytelny wyświetlacz LCD, regulacja czasu gotowania, funkcja opóźnienia startu, automatyczne podgrzewanie potraw po zakończeniu gotowania
W zestawie książka kucharska zawierająca 100 przepisów na potrawy z muticookera.
Redmond RMC-280E
2 lata gwarancji dystrybutora
Łącząc w sobie funkcje kuchenki, piekarnika, parowaru, wolnowaru, wypiekacza do chleba, urządzenia do gotowania jajek, urządzenia do gotowania ryżu, kaszy i innych urządzeń kuchennych, multicooker jest najbardziej wszechstronnym z urządzeń kuchennych, a zmieści się nawet w najmniejszym pomieszczeniu.
Proces przygotowywania potrawy w multicookerze REDMOND RMC-280E jest w pełni zautomatyzowany. 51 programów (24 automatyczne i 27 z ustawieniami konfigurowanymi ręcznie) pozwoli przyrządzać rozmaite potrawy z mięs, drobiu, ryb i owoców morza, dania wegetariańskie, fondue, gotować kasze, zupy, makarony, smażyć na głębokim oleju, przygotowywać rozmaite wypieki, desery, napoje, przekąski oraz domowy twaróg, ser, jogurt, maślankę, czy np. konserwować produkty.
Ogrzewanie 3D misy pozwala zachować wszystkie wartościowe składniki odżywcze produktów.
Największą zaletą multicookera jest uniwersalny program"MULTI-COOK", który umożliwi przygotowanie praktycznej każdej potrawy.
"MULTI-COOK"
W multicookerze REDMOND RMC-280E udoskonalono uniwersalny program „MULTI-COOK”, dzięki któremu można samodzielnie zmieniać temperaturę przygotowywania potrawy w jeszcze większym zakresie, co zdecydowanie odróżnia urządzenie od innych modeli.
Program „MULTI-COOK” przeznaczony jest do przygotowywania praktycznie każdej potrawy w temperaturze i czasie ustawionych przez użytkownika. Dzięki programowi„MULTI-COOK” multicooker REDMOND RMC-280E może zastąpić cały zestaw przyborów kuchennych. Oprócz tego program „MULTI-COOK”umożliwia adaptowanie dowolnych przepisów kulinarnych do przygotowywania w multicookerze - czy to zaczerpniętych ze starej książki kulinarnej, czy internetu. Zakres temperatur: 35–170°C.
51 PROGRAMÓW DO PRZYGOTOWYWANIA POTRAW
Multicooker oferuje 51 programów: 24 automatyczne i 27 z ustawieniami konfigurowanymi ręcznie, otwierając przed użytkownikami praktycznie nieograniczone możliwości.
Dla wygody użytkowania urządzenia wszystkie programy automatyczne zorientowane są na określony sposób obróbki żywności i rodzaj produktu.
- Program "MULTICOOK" - program przeznaczony jest do przygotowywania praktycznie wszelkich potraw według konfigurowanych przez użytkownika parametrów temperatury i czasu przygotowywania. Zakres ustawiania temperatury: 35 - 170°C z dokładnością do 5°C. Zakres ustawiania czasu: od 2 minut do 15 godzin z dokładnością do 1 minuty (dla interwału od 2 minut do 1 godziny) lub do 5 minut (dla interwału od 1 godziny do 15 godzin).
- Program "STEAM / COOK" (gotowanie na parze / gotowanie) - przeznaczony do przygotowywania na parze takich produktów jak warzywa, ryby, mięso, potrawy dietetyczne i wegetariańskie, dania dla dzieci. W ramach gotowania na parze działa pięć osobnych programów z automatycznie zapisanym czasem działania (w zależności od potrzeb ustawienia czasu można również konfigurować ręcznie):
- Tryb FISH (ryba) - 25 minut
- Tryb MEAT (mięso) - 40 minut
- Tryb CHICKEN (kurczak) - 35 minut
- Tryb SEAFOOD (owoce morza) - 20 minut
- Tryb VEGETABLES (warzywa) - 30 minut
- Program "SOUP / BEANS" (zupa / fasola) - przeznaczony do przygotowywania różnorodnych pierwszych dań (barszcz, zupa ogórkowa, kapuśniak), kompotów i napojów. Program ten jest również odpowiedni do przygotowywania różnego rodzaju warzyw strączkowych.
- Program "STEW" (duszenie) - przeznaczony do duszenia warzyw, mięs, drobiu, owoców morza. W ramach duszenia działa pięć osobnych programów z automatycznie zapisanym czasem działania (w zależności od potrzeb ustawienia czasu można również konfigurować ręcznie):
- Tryb FISH (ryba) - 30 minut
- Tryb MEAT (mięso) - 1 godzina
- Tryb CHICKEN (kurczak) - 45 minut
- Tryb SEAFOOD (owoce morza) - 25 minut
- Tryb VEGETABLES (warzywa) - 40 minut
- Program "OATMEAL" (kasza na mleku) - zalecany do przygotowywania różnego rodzaju kaszek mlecznych i innych kasz.
- Program "YOGURT / YEAST DOUGH" (jogurt / ciasto drożdżowe) - do przygotowania domowego jogurtu oraz wyrastania ciasta drożdżowego.
- Program "PAELLA" / RISOTTO - zalecany do przygotowywania różnego rodzaju pilawu.
- Program "BAKE" (wypieki) - do pieczenia biszkoptów, zapiekanek, ciast z farszem słodkim lub słonym z ciasta drożdżowego i francuskiego.
- Program "FRY" (smażenie) - przeznaczony do smażenia mięsa, warzyw, drobiu, owoców morza. W ramach smażenia działa pięć osobnych programów z automatycznie zapisanym czasem działania (w zależności od potrzeb ustawienia czasu można również konfigurować ręcznie):
- Tryb FISH (ryba) - 15 minut
- Tryb MEAT (mięso) - 18 minut
- Tryb CHICKEN (kurczak) - 17 minut
- Tryb SEAFOOD (owoce morza) - 16 minut
- Tryb VEGETABLES (warzywa) - 20 minut
- Program "RICE / GRAIN" (ryż / kasze) - do gotowania ryżu i kasz na sypko oraz przygotowywania różnorodnych garnirunków.
- Program "PASTA / RAVIOLI" (makarony) - przeznaczony do gotowania wyrobów makaronowych, jajek, parówek, itp.
- Program "HOMEMADE BREAD" (domowy chleb) - do wypieku różnego rodzaju chlebów z mąki pszennej i z dodatkiem mąki razowej.
OGRZEWANIE 3D (ogrzewanie z każdej strony)
Trzy elementy grzewcze, znajdujące się w multicookerze, rozmieszczone są w taki sposób, aby zapewnić wszechstronne i równomierne ogrzewanie produktu w misie. Pozwala to dobrać optymalną temperaturę przygotowywania potrawy w zależności od programu, zminimalizować ryzyko przypalenia się posiłku i pozbyć się nadmiernego kondensatu, tym samym osiągając możliwie najlepszy rezultat.
FUNKCJA PODTRZYMYWANIA TEMPERATURY GOTOWYCH POTRAW (PODGRZEWANIE AUTOMATYCZNE)
Multicooker wyposażony został w funkcję podtrzymywania temperatury gotowej potrawy do 24 godzin, co pozwala zachować ciepły obiad lub kolację przez długi czas. Funkcji tej należy używać rozsądnie, ponieważ zbyt długie utrzymywanie temepratury sprawi że potrawa będzie przesuszona.
WSTĘPNE WYŁĄCZENIE PODGRZEWANIA AUTOMATYCZNEGO
Jeżeli produkt był przygotowywany w niskiej temperaturze (jogurt, ciasto, itp.) automatyczne uruchomienie funkcji podtrzymywania temperatury po zakończeniu pracy programu może zepsuć potrawę. Odtąd nie ma potrzeby oczekiwania na zakończenie pracy programu, aby zdążyć wyłączyć funkcję podgrzewania automatycznego. Funkcję można wyłączyć już przed uruchomieniem programu pracy urządzenia. Dalej wszystko odbędzie się w pełni automatycznie.
FUNKCJA ODGRZEWANIA POTRAW
Umożliwia odgrzanie gotowego posiłku, nawet zaraz po wyjęciu z lodówki.
OPÓŹNIENIE STARTU PROGRAMU
Funkcja opóźnionego startu pozwala na uruchomienie procesu przygotowywania potrawy z opóźnieniem do 24 godzin. Wystarczy ustawić czas na minutniku i potrawa zawsze będzie gotowa na czas. Przydatność funkcji jest nie do ocenienia jeżeli np. spodziewamy się gości lub zależy nam, aby posiłek był gotowy na śniadanie lub od razu po naszym powrocie z pracy.
MISA Z POWŁOKĄ CERAMICZNĄ
Dla zapewnienia jeszcze bardziej komfortowego przygotowywania potraw i wygodnej eksploatacji zamieniliśmy misę ze zwykłą powłoką przeciwprzypaleniową na misę z powłoką ceramiczną. W odróżnieniu od teflonu i jego analogów, powłoka ceramiczna jest bardziej odporna na uszkodzenia mechaniczne. Powłoka posiada wspaniałe właściwości przeciwprzypaleniowe. Wyróżnia ją także doskonałe przewodzenie ciepła. Misa doskonale nadaje się do wypieków, smażenia, duszenia i gotowania kaszek mlecznych. Misę można wykorzystywać nie tylko do przyrządzania potraw w multicookerze, ale również do przechowywania produktów i przygotowywania potraw w piekarniku. Misę można również myć w zmywarce.
WYGODA W UŻYTKOWANIU I KONSERWACJI
Multicooker jest urządzeniem dość kompaktowym, a dzięki wygodnej rączce urządzenie można wygodnie transportować. Zawór ujścia pary i wewnętrzna aluminiowa pokrywa zdejmują się bardzo łatwo, dzięki czemu utrzymanie multicookera w czystości jest niezwykle łatwe.
KSIĄŻKA "100 PRZEPISÓW"
Zespół kucharzy firmy REDMOND opracował barwnie ilustrowaną książkę kucharską, zawierającą 100 przepisów na różnorodne dania. Wszystkie przepisy zostały zaadaptowane z myślą o wykorzystaniu ich z użyciem multicookera. Każdy przepis zawiera szczegółowe wskazówki w kwestii zestawienia i liczby składników, a także instrukcję krok po kroku umożliwiającą osiągnięcie doskonałych rezultatów jest na wyciągnięcie ręki.
Dane techniczne:
- Moc: 800 W
- Misa o pojemności 5 litrów, z nieprzywierającą ceramiczną powłoką zapobiegającą przypalaniu potraw
- Wyświetlacz LCD
- Sensoryczny panel sterowania
- Technologia przygotowywania potraw: obróbka cieplna bez ciśnienia
- Regulacja temperatury przygotowywania potraw ("MULTI-COOK") od 35°C do 170°C (stopień zmian: 5°C)
- Ogrzewanie 3D (równomierne ogrzewanie potraw z każdej strony)
- Regulacja czasu przygotowywania potrawy
- Zdejmowany zawór wypuszczania pary
- Zdejmowana wewnętrzna pokrywa
- 51 programów (24 automatyczne i 27 z ustawieniami konfigurowanymi ręcznie)
- Programy automatyczne: "MULTICOOK", "STEAM / COOK FISH", "STEAM / COOK MEAT", "STEAM / COOK CHICKEN", "STEAM / COOK SEAFOOD", "STEAM / COOK VEGETABLES", "SOUP / BEANS" (ZUPA / FASOLA), "STEW FISH", "STEW MEAT", "STEW CHICKEN" "STEW SEAFOOD", "STEW VEGETABLES", "OATMEAL", "YOGURT / YEAST DOUGH", "PAELLA / RISOTTO", "BAKE" (WYPIEKI), "FRY FISH", "FRY MEAT", "FRY CHICKEN", "FRY SEAFOOD", "FRY VEGETABLES", "RICE / GRAIN", "PASTA / RAVIOLI", "HOMEMADE BREAD"
- Funkcja podtrzymywania temperatury gotowych potraw do 12 godzin (automatyczne podgrzewanie po zakończeniu programu)
- Funkcja wyłączenia podgrzewania automatycznego
- Funkcja odgrzewania potraw
- Funkcja opóźnionego startu (do 24 godzin)
- Zapamiętywanie ostatniego czasu przygotowywania potrawy
- Możliwość włączenia / wyłączenia sygnałów dźwiękowych
- Dodatkowe możliwości:
- pieczenie chleba
- przygotowanie jogurtu
- przygotowywanie chałwy
- przygotowanie fondue
- przygotowywanie sera
- smażenie na głębokim oleju
- wyrastanie ciasta
- pasteryzacja produktów ciekłych
- sterylizacja naczyń
- podgrzewanie posiłków dla dzieci
- przygotowywanie produktów do konserwacji
- Wymiary opakowania [dł. x szer. x wys.]: 40 x 30 x 25 cm
- Waga opakowania: 6 kg
- Kolor: czarny
- Instrukcja obsługi w języku polskim
2 lata gwarancji producenta
Zawartość zestawu:
- Multicooker z umieszczoną wewnątrz misą o pojemności 5 litrów
- Wkładka do przygotowywania potraw na parze
- Koszyk z rączką do smażenia na głębokim oleju
- Miarka z podziałką
- Chochla
- Łyżka płaska
- Uchwyt na chochlę / łyżkę
- Kabel zasilający
- Instrukcja obsługi
- Książka serwisowa
- Książka kucharska "100 przepisów"
Produkt nowy, w oryginalnym opakowaniu.