Data ważności do: 26.09.2024r.
Ravioloni Speck e Robiola Nonna Rina 250g włoskie pierożki boczek i ser
Świeżość robioli łączy się z pysznym speckiem. Harmonia smaków, którymi można się delektować. Robiola to włoski ser miękki dojrzewający z rodziny stracchino. Pochodzi z regionu Langhe i jest wytwarzany z różnych proporcji mleka krowiego, koziego i owczego.
Wysokiej jakości speck w połączeniu z kremową konsystencją Nonno Nanni Robiola. Wszystko chronione cienkim arkuszem makaronu zrobionego ze świeżych jaj od kur z wolnego wybiegu.
Makaron jest twardy, wykonany z mieszanki włoskiej pszenicy durum i mąki pszennej miękkiej, zawiera wyłącznie świeże jajka z wolnego wybiegu, idealny do ugotowania bezpośrednio na patelni w zaledwie 5 minut z 200 ml wody, odrobiną oleju i szczyptą soli; lub w klasycznym gotowaniu w garnku w zaledwie 3 minuty.
Idealny, aby wzbudzić ciekawość, zaskoczyć i wnieść na stół powiew praktycznej dobroci! Szybki i pyszny pomysł na obiad lub kolację.
Skład: farsz 60%: boczek 25% (wieprzowina, sól, przyprawy, dekstroza, cukier, naturalne aromaty), ricotta 21% (serwatka, sól), robiola 16% (mleko, śmietana, sól, konserwanty: sorbinian potasu, podpuszczka), ser twardy 16% ( mleko, sól, podpuszczka mikrobiologiczna), edamer 13% (sól mleczna), płatki ziemniaczane, skrobia, błonnik ziemniaczany, sól, pieprz, aromat umami; ciasto 40%: mąka z pszenicy miękkiej, jajko 24%, semolina z pszenicy durum. Może zawierać śladowe ilości soi, gorczycy i sezamu.
Wartości odżywcze (na 100g):
- Energia 1204 kJ / 287 kcal
- Tłuszcze 13,0 g w tym nasycone 11,2 g
- Węglowodany 25,0 g w tym cukry 0,4 g
- Błonnik 1,8 g
- Białko 16,7 g
- Sól 1,55 g
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +1° do +4°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu trzech dni. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Nie przebijaj opakowania. Do spożycia po ugotowaniu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Producent: Nonna Rina S.r.l