Rant cukierniczy 10 cm wysoki do tortów i deserów
Rant, wykrawacz i obręcz bez dna w jednym! Nasz produkt idealnie nadaje się do tworzenia ciast 3D oraz formowania potraw i deserów. Pieczone w nim ciasta od razu otrzymują odpowiedni kształt, który zaskoczy Twoich gości. Przed użyciem nie zapomnij umyć i dokładnie osuszyć rant. Jeżeli będziesz wypiekać ciasto biszkoptowe nie smaruj brzegów rantu żadnym tłuszczem. Należy wówczas natłuścić tylko spód, czyli papier do pieczenia, na który wylejesz ciasto. Po upieczeniu nie ściągaj obręczy ostrymi przyrządami, by nie uszkodzić jej powłoki. Pozostaw biszkopt w rancie aż do ostygnięcia.
Okrągły rant do pieczenia ciast i tortów posiada prawie osiem centymetry wysokości co zapewni, że formowane w nim ciasto, sernik czy potrawy takie jak ryż, ziemniaki lub galarety będą mogły uzyskać odpowiedni rozmiar. Piętrowy tort w klasycznym kształcie zakończony takim małym okręgiem będzie wspaniałym prezentem urodzinowym a uformowany na zimno deser umili popołudniowe spotkanie przy kawie.
DANE PRODUKTU:
- KATEGORIA: DO POTRAW I DESERÓW
- MATERIAŁ: STAL NIERDZEWNA
- ŚREDNICA: 10,0 cm
- WYSOKOŚĆ: 7,6 cm
- ROZMIAR FOREMKI: FOREMKI DUŻE (>9 cm)
UŻYTKOWANIE FORMY:
- CZYSZCZENIE - zaleca się ręczne mycie foremki z użyciem płynu do naczyń; - produkt nadaje się do mycia w zmywarce;
- KONSERWACJA - po umyciu foremkę należy osuszyć; - delikatnie natłuścić w przypadku, gdy produkt nie będzie dłuższy czas używany;
- BEZPIECZEŃSTWO - nie należy przykładać ostrej krawędzi foremki do palców dłoni lub innych części ciała.
CECHY PRODUKTU:
- WYSOKA JAKOŚĆ STALI - zapewnia długą żywotność oraz niezawodność naszych foremek;
- KOMFORT PRACY - optymalna wielkość foremek to szybka i sprawna produkcja domowych wypieków;
- PRECYZYJNE WYKONANIE - dbałość o detale przekłada się na finalny efekt po upieczeniu.
Przeznaczenie rantu
Okrągły rant służy do formowania potraw i deserów, lodów i galaretek a także ugotowanych ziemniaków, kaszy i ryżu. Foremka świetnie nadaje się do wykrawania okręgów w ciastach lub do formowania w nim wierzchołka tortu.
Obręcz bez dna idealnie nadaje się do tworzenia ciast 3D. Można w nim formować zarówno ciasta bez pieczenia jak i wypiekać biszkoptowe spody do tortów. Pieczone w niej ciasta od razu otrzymują odpowiedni kształt, który zaskoczy Twoich gości. Przed użyciem nie zapomnij umyć i dokładnie osuszyć formę a przed każdym wypiekiem delikatnie wewnątrz natłuścić. Jeżeli będziesz wypiekać ciasto biszkoptowe nie smaruj brzegów rantu żadnym tłuszczem. Należy wówczas natłuścić tylko spód, czyli papier do pieczenia na które wylejesz ciasto. Po upieczeniu nie ściągaj tortownicy ostrymi przyrządami, by nie uszkodzić jej powłoki.
Po upieczeniu pięknego ciasta lub tortu, możesz wykazać się zdolnością ozdabiania lukrem, czekoladą na gorąco, kolorowymi polewami i posypkami oraz dekorowaniem sezonowymi owocami. Dzięki formom bez dna pieczenie ciast staje się czystą przyjemnością. Możesz zaskoczyć swoich bliskich wypiekami, które zachwycą kształtem i zniewolą smakiem.
Drogi kliencie!
Nasza oferta to ponad 1000 różnych kształtów wykrawaczy do ciastek oraz foremek do pieczenia. Oferujemy również akcesoria cukiernicze, profesjonalne rękawy cukiernicze wykonane z podgumowanej bawełny oraz końcówki dekoracyjne. Różnorodność produktów inspiruje do ich kreatywnego zastosowania. Niech więc tworzone z pasją kuchenne wypieki wzbogacą się o nowe wzory i smaki. Dziękujemy za wybór produktów z naszej oferty i życzymy powodzenia w tworzeniu kuszących wypieków i eleganckich ciast. Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu EkoForemki.