Ragout z wędzonym boczkiem i jabłkiem
Pomysły z czym podać danie:
- Kaszą pęczak z natką pietruszki i masłem czosnkowym
- Ziemniaczkami puree
- Kluseczkami francuskimi
- EAN: 5905248422049
- Składniki: Składniki: Karkówka wieprzowa, sok z jabłek, miód kwiatowy, cebula czerwona, boczek wędzony, jabłko Szara Reneta, sos demi glace, sól, świeży czosnek, musztarda Dijon, MASŁO* , olej słonecznikowy, pieprz czarny, trawa żubrowa.
- tłuszcz: 11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
- węglowodany: 14 g
- w tym cukry: 10 g
- białko: 13 g
- sól: 2,7 g
- Wartość energetyczna (kJ): 873 kJ
- Wartość energetyczna (kcal): 209 kcal
- Ikona 1: jablko
- Ikona 2: cebula
- Ikona 3: czosnek
- Ikona 4: demi-glace
- Gramatura: 300
Pokaźne części odpowiednio dobranej karkówki wieprzowej, w sosie na bazie Demi-Glace, z wędzonym boczkiem, jabłkiem, czosnkiem, cebulą, francuską musztardą Dijon oraz trawą żubrową.
Klasyka naszych rodzimych stołów nabrała doskonałego smaku, dzięki połączeniu jej z sosem Demi-Glace oraz musztardą Dijon. Ten wywodzący się z Francji sos jest gotowany aż przez 3 dni, aby wydobyć z niego pełnię smaku.