DR OETEKER gotowe ciasto do wyrobu racuchów z jabłkami -Lekkie, soczyste racuchy o owocowym smaku jabłkowym przygotowuje się szybko i łatwo. Szukasz pysznego deseru, który szybko i łatwo przygotujesz dla siebie i swoich bliskich jako danie główne lub przekąskę? Ciasto na pyszną mieszankę ptysiów jabłkowych z kawałkami owocowych jabłek firmy Dr. Oetker jest gotowy do podania w zaledwie dziesięć minut.
Do sypkiej mieszanki dodać 150ml mleka i 1jajko, wymieszac, upiec150 ml mleka i 1 jajko (rozmiar M) daje około 12 mini naleśników Składniki:
Mąka pszenna, cukier, suszone kawałki jabłek 11% (kawałki jabłek, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz kwas askorbinowy), skrobia modyfikowana, odtłuszczone mleko w proszku, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca glukono-delta-lakton, wodorowęglan sodu), aromaty, substancja zagęszczająca (guar) guma), sól, środek zakwaszający (kwas cytrynowy), olej palmowy
Informacje o alergii:
Zawiera zboża zawierające gluten (pszenica) i mleko (w tym laktozę).
Data ważności: Fabrycznie nowa
Dane techniczne na 100 g
Wartość energetyczna (KJ) na 100 g/ml 927 KJ
Wartość energetyczna (kcal) na 100 g/ml 220 kcal
Tłuszcz na 100 g/ml 5,0 g
Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g/ml 1,7 g
Węglowodany na 100 g/ml 36,0 g
Węglowodany, w tym cukry na 100 g/ml 14,0 g
Błonnik na 100g/ml 1,5 g
Białko na 100 g/ml 6,6 g
Sól na 100 g/ml 0,57 g
alergeny
Zawiera alergeny Pszenica i produkty pochodne; Zboża zawierające gluten i produkty pochodne; Mleko i produkty pochodne
Możliwe alergeny zawarte Żyto i produkty pochodne;Orkisz i produkty pochodne
Składniki: MĄKA PSZENNA, cukier, kawałki suszonych jabłek 11% (kawałki jabłek, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy)), skrobia, odtłuszczone mleko w proszku, substancje spulchniające (glukono-delta-lakton, wodorowęglan sodu), aromat , sól, środek zakwaszający (kwas cytrynowy), olej palmowy .