Rachel BROWN - PODSTAWY DEKOROWANIA CIAST
Proste i zaawansowane techniki ozdabiania.
Dekorowanie ciast, niezależnie od tego, czy jest to ciasto na przyjęcie dla dziecka, czy cukiernicze dzieło sztuki, jest umiejętnością, którą przy odrobinie wprawy, może posiąść każdy. To naprawdę jest dobra zabawa, trzeba jedynie opanować podstawy.
Podczas mojej wieloletniej pracy przy dekorowaniu ciast, byłam wielokrotnie proszona o spisanie moich doświadczeń. Zrobiłam to w tej książce i możecie mi wierzyć, ujawniłam wszystkie moje sekrety!
Książka sięga do postaw. Obejmuje takie zagadnienia, jak niezbędne wyposażenie, wykładanie form, przepisy na pyszne ciasta (m.in. przepisy odpowiednie dla osób cierpiących na alergie i nietolerancje pokarmowe) oraz instrukcje krok po kroku, jak dekorować ciasta na dziesiątki sposobów.
Każdy rozdział zawiera bezcenne wskazówki, wraz ze wszystkimi informacjami, które są potrzebne, aby z powodzeniem upiec i udekorować ciasto na specjalną okazję.
(opis od autora)
Podstawy dekorowania ciast zawiera cały know-how oraz przepisy niezbędne, aby za każdym razem otrzymać proste, a jednocześnie olśniewające ciasta.
- zawiera wszystkie podstawowe informacje, potrzebne, aby rozpocząć pracę: wyposażenie, przepisy, wykładanie form, pieczenie, wyrównywanie, krojenie i przekładanie oraz mrożenie
- instrukcje krok po kroku, dotyczące pokrywania ciast masą cukierniczą, wyciskania wzorów, tworzenia efektów specjalnych oraz modelowania
- książka idealna zarówno dla początkujących, jak i bardziej doświadczonych dekoratorów ciast
- napisana przez doświadczoną i uznaną dekoratorkę ciast i wykładowcę
- Autor: Rachel Brown
- Tytuł: Podstawy dekorowania ciast
- Wydawnictwo: Wydawnictwo KDC, Warszawa 2009
- Ilość stron: 128
- Oprawa: twarda
- ISBN: 978-83-258-0076-5
Zapraszam także na moje inne aukcji