R2G WPA Whey Białko bez laktozy + Probiotyk
Opakowanie: 500g
Smak: Mango + marakuja
EAN: 5903849602655
- zawiera bakterie probiotyczne Acidophilus
- produkt pozbawiony laktozy (cukru mlecznego)
- sfermentowany koncentrat białka WPC do postaci wolnych aminokwasów co ułatwia wchłanianie do organizmu
- wysoka koncentracja białka
- doskonały, lekki i naturalny smak owoców
- produkt uzyskany w naturalny sposób - unikamy w ten sposób dolegliwości ze strony układu pokarmowego charakterystycznych dla zwykłego koncentratu
- pozwala wzmocnić układ immunologiczny
WPA jest idealnym wyborem dla każdego świadomego konsumenta
Silna koncentracja najwyższej jakości proteiny i łatwość z jaką organizm radzi sobie z jej przyswojeniem oraz prozdrowotne skutki jej stosowania sprawiają, że WPA jest idealnym wyborem dla każdego świadomego konsumenta
Dzięki peptydom z Whey Protein Acidophilus dochodzi do błyskawicznej regeneracji obciążonych wysiłkiem włókien mięśniowych
Sprzyja ona rozwojowi flory bakteryjnej przewodu pokarmowego oraz moczowo-płciowego. Pozwala to utrzymać te struktury w nienagannej kondycji, co ma niebagatelne znaczenie dla komfortu życia i ogólnego zdrowia organizmu
Osoby dotychczas unikające odżywek serwatkowych mogą czerpać pełnymi garściami korzyści ze stosowania R2G WPA.
Szczególne profity uzyskają sportowcy po przebytej antybiotykoterapii działając dzięki WPA dwutorowo – dostarczając do organizmu białka najwyższej jakości oraz pomagając odbudować zniszczoną lekami florę bakteryjną. Prozdrowotne właściwości Whey Protein Acidophilus to jedno. Kolejną kwestią interesującą zwłaszcza osoby aktywne fizycznie jest jego przydatność w celu maksymalizacji efektów treningowych. Jak już wspomniano powyżej jest ono cennym i bogatym źródłem aminokwasów, które pełnią szereg istotnych funkcji w kontekście wysiłku fizycznego.
Zalecana dzienna porcja: jedna porcja 30g (3 miarki) dziennie, nie więcej niż dwie porcje, według indywidualnego zapotrzebowania.
Sposób przygotowania: rozpuścić jedną porcję 30g (3 miarki) w 200-300 ml wody.
Ilość porcji w opakowaniu: 16
Przeciwwskazania: uczulenie na którykolwiek ze składników produktu. Środek spożywczy nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diet. Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
WPA to produkt stworzony z myślą o sportowcach - zarówno profesjonalistach jak i amatorach, którzy trenują często i intensywnie. Ten wyjątkowy produkt zaspakaja nawet największe zapotrzebowanie organizmu na aminokwasy potrzebne do budowy tkanki mięśniowej. WPA powstaje w procesie fermentacji mlekowej białek serwatkowych pochodzących tylko i wyłącznie z mleka. Tak zmodyfikowane białka charakteryzują się wysoką biodostępnością oraz bogatym profilem aminokwasowym. WPA spożywany przynajmniej raz dziennie poprawia florę bakteryjną jelit. Produkt nie zawiera laktozy, jest przyjazny dla alergików.
W produkcji WPA używa się bakterii probiotycznej Acidophilus w celu fermentacji koncentratu serwatki. Proces ten pozwala całkowicie rozłożyć laktozę (cukier mleczny) oraz rozbija białko na mniejsze cząsteczki – peptydy, dwupeptydy itp. Oznacza to kilka zasadniczych kwestii. Po pierwsze otrzymujemy proteinę w formie rozłożonej do aminokwasów, co znacznie ułatwia i przyspiesza jej wchłanianie. Unikamy w ten sposób dolegliwości ze strony układu pokarmowego charakterystycznych dla klasycznego koncentratu (WPC).
Sprawia to, że osoby dotychczas unikające odżywek serwatkowych ze względu na ten aspekt mogą czerpać pełnymi garściami korzyści ze stosowania WPA .
Również osoby uczulone na laktozę nie muszą obawiać się ubocznych skutków stosowania konwencjonalnego WPC.
Oczywiście również inne osoby pragnące w smaczny i praktyczny sposób zadbać o odporność swojego organizmu znajdą w WPA idealnego sprzymierzeńca do osiągnięcia swojego celu. Szczególne profity uzyskają sportowcy po przebytej antybiotykoterapii działając dzięki WPA dwutorowo – dostarczając do organizmu białka najwyższej jakości oraz pomagając odbudować zniszczoną lekami florę bakteryjną.
Składniki: koncentrat białek serwatkowych pochodzących z wyrobów mleczarskich ukwaszonych żywymi kulturami bakterii kwasu mlekowego; aromaty; barwnik: beta karoten; substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza, guma guar, karagen; substancje słodzące: acesulfam K, sukraloza. Zawiera substancje słodzące.
- Wartość odżywcza - 100g - 30g - %RWS 1 porcja
- Wartość energetyczna, 1640 kJ / 390 kcal, 492 kJ / 117 kcal, 6,0%
- Tłuszcz, 6,6 g, 1,98 g, 2,3%
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 2,3 g, 0,69 g, 3,8%
- Węglowodany, 4,7 g, 1,41 g, 0,45%
- - w tym cukry, 3,9 g, 1,17 g, 1,26%
- Białko, 74 g, 22,2 g, 44,4%
- Sól, 0,6 g, 0,18 g, 3,4%
- Wyprodukowano w UE dla:
- FHU "KDJ" S.C.
- ul. Nowy Świat 48
- 33-100 Tarnów