Masło z orzechów pistacji R2G - Crunchy
Waga: 500 g
Wersja: Crunchy
Pasta z orzechów pistacji polecana dla wszystkich:
- Dbających o zdrowie
- Stosujących dietę wegetariańską oraz fleksitariańską
- Przestrzegających zasad vege, paleo, keto
- Kontrolujących swoją wagę
- Diabetyków
Masło z orzechów pistacji R2G zaskakuje ilością materiału odżywczego. Posiada w swoim składzie dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, aminokwasów i białka oraz olbrzymi rezerwuar witamin i minerałów poprawiający pracę układu krwionośnego, nerwowego a przede wszystkim odpornościowego. Produkt zawiera niezwykle duże ilości witaminy A, grupy B, C, E i K. Pasta z orzechów pistacji zawiera również sporo potasu, fosforu oraz magnezu. Dostarcza w swoim składzie minerały takie jak wapń, żelazo które działają krwiotwórczo czy cynk który korzystnie wpływa na stan skóry, paznokci i włosów.
Odżywiaj się zdrowo i naturalnie
Drzewo pistacjowe występuje na pograniczu Azji Mniejszej i Środkowej. Obecnie uprawiane jest w wielu krajach świata o podobnym klimacie do naturalnego habitatu. Jadalną częścią są niewielkich rozmiarów zielone nasiona, zamknięte w zdrewniałej skorupce. Orzeszki pistacjowe są słodkie, mają charakterystyczny silny aromat i przyjemny smak. Takie jest też nasze masło. Starannie przetarte, aby nie utracić naturalnych właściwości. Przestrzegamy przy tym kilku prostych zasad jakości:
- Nie dodajemy soli
- Nie dodajemy cukru
- Nie dodajemy oleju palmowego
- Nie dodajemy konserwantów
Ze względu na swój oryginalny smak i aromat krem polecany jest do spożycia jako samodzielna przekąska. Masło pistacjowe można również użyć jako dodatek do musli, krakersów a przede wszystkim ciast i deserów.
Dobrze zamieszaj
Masło z pistacji R2G ma swój zielony naturalny kolor. Po otwarciu możesz zauważyć olej wytrącony na wierzchu pasty. To absolutnie naturalna separacja, wymieszaj łyżką a otrzymasz jednolitą masę. Spożyj w ciągu 2-3 miesięcy. Dla bezpieczeństwa produktu przechowuj w chłodnym i suchym miejscu. Masło pistacjowe R2G produkowane jest w zakładzie gdzie przetwarzane są również inne orzechy i sezam.