QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BIO 580g (Quinoa white BIO)
Quinoa zwana też "złotem Inków" jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, węglowodanów oraz błonnika. Nie zawiera glutenu, a także ma niski indeks glikemiczny, przez co doskonale nadaje się jako pokarm dla osób stosujących diety bezglutenowe czy diabetyków. Odmiana biała charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem.
Sposób przygotowania:
Przepłukać porcję quinoi na sicie i gotować w wodzie w proporcji 1:2 na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Składniki: quinoa biała* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam
Kraj pochodzenia surowca:
Peru
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1532 kJ/363 kcal
Tłuszcz 5,9g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 62g
- w tym cukry 1,6g
Białko 12g
Sól: 0,0g