QUEST NUTRITION - Baton Quest Bars - 60g
Quest Protein Bar to doskonały baton białkowy, który charakteryzuje się wysoką podażą białek i praktycznie brakiem zawartości cukrów w składzie.
- Najwyższej jakości źródła protein
- Zawiera izolat białek serwatki oraz izolat białek mleka
- Wysoka zawartość białka, aż 20g w jednym batonie
Quest Protein Bar to doskonały baton białkowy, który charakteryzuje się wysoką podażą białek i praktycznie brakiem zawartości cukrów w składzie. Jeden baton (60g) dostarcza zaledwie 1g cukru i aż 17g błonnika! To obecnie jeden z najlepszych batonów na rynku w skład którego wchodzi izolat białka serwatkowego, a także aminokwasy rozgałęzione – BCAA (Leucyna, Izoleucyna, Walina).
Quest Protein Bar pozbawiony został wszelkich zbędnych wypełniaczy, takich jak soja, gluten, czy żelatyna. Zalecany jest on zdecydowanie każdemu, kto chce podnieść swoją podaż kaloryczną bez zbędnego zwiększania cukrów prostych. Warto również zwrócić uwagę na fakt, że baton od firmy QUEST nie zawiera ŻADNYCH tłuszczów nasyconych, ani (w przeciwieństwie do innych batonów białkowych) został wzbogacony o maltitol, który zastępuje cukry w innych batonach nisko węglowodanowych.
Składniki
Porcja: 60g
Porcji w opakowaniu: 1
Opakowanie: 60g
Składniki: Mieszanka białek (izolat białka mleka, izolat białka serwatki), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, migdały, woda, naturalne aromaty, masło kakaowe, erytrytol. Zawiera mniej niż 2% następujących składników: kakao przetworzone za pomocą alkaliów, olej z ziaren palmowych, sól morska, kazeinian sodu, lecytyna słonecznikowa, guma ksantanowa, soda oczyszczona, słodzik Stevia, sukraloza.
Zawiera: mleko, migdały
Przetwarzane w zakładzie, który przetwarza również jajka, orzeszki ziemne, soję, pszenicę i inne orzechy ziemne.
- Wartość odżywcza w 1 porcji
- Wartość energetyczna 170kcal
- Białko 20g
- Węglowodany 25g
- w tym cukry 1g
- Tłuszcze 6g
- w tym nasycone 0g
- Cholesterol 5mg
- Sód 260mg
- Błonnik 17g
- Alkohole cukrowe 6g
Sposób użycia
Zaleca się stosowanie według indywidualnego zapotrzebowania.