Naleśniki białkowe z płatkami owsianymi, cukrem i substancją słodzącą.
Źródło białka wspiera rozwój mięśni i utrzymanie masy mięśniowej
Składniki:
mąka owsiana, sproszkowane jajka, izolat białka serwatki(zawiera mleko), koncentrat białka mlecznego, dekstroza, fruktoza, chlorek sodu, substancje zagęszczające: E466/E415, substancja spulchniająca E500, substancje słodzące E955/E950, ekstrakt cynamonu, aromat. Zawiera:mleko,gluten,jajka.
Sposób użycia:
Na jeden naleśnik, wymieszać 1 pełną miarkę (30 g) z 60 ml odtłuszczonego mleka lub wody. Mieszać energicznie aż do osiągnięcia klasycznego ciasta naleśnikowego.Rozprowadzić go na patelni nieprzywierającej , smażyć na średnim ogniu, aż zrobi się złoto brązowy po obu stronach.
Właściwości odżywcze:
- , 100g, 30g (1 porcja)
- Wartość energetyczna:, 418 kcal (1750 kJ), 125 kcal (525 kJ)
- Tłuszcz, 15,5 g, 4,7 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 4,6 g, 1,4 g
- Węglowodany, 37,2 g, 11,2 g
- - w tym cukry, 2,5 g, 0,7 g
- Błonnik, 5,18 g, 1,6 g
- Białko, 36,7 g, 11 g
- Sól, 0,76 g, 0,23 g