Gotowany pasztet z wątróbki indyczej z grzybami
Wątróbka to jeden z najbardziej bogatych w wartości odżywcze produktów spożywczych. Jest bardzo dobrym źródłem białka, witaminy A, witamin z grupy B oraz żelaza.
Nie jest prawdą, że wątróbki nie powinno się jeść, ponieważ gromadzi toksyny z całego organizmu. Wątroba jest organem, który oczyszcza organizm ze związków szkodliwych i następnie kieruje je do wydalenia
waga:150g
Skład:
-Indyk,
-wątróbka indycza (27%),
-woda,
-sól,
-emulgator E472c,
-skrobia ziemniaczana,
-serwatka w proszku,
-odtłuszczone mleko w proszku,
-dekstroza,
-przyprawy,
-ekstrakty przypraw,
-aromaty,
-cebula
-suszony borowik (0,4%)
-olej palmowy,
-stabilizatory E331, E262,
-regulator kwasowości E500,
-przeciwutleniacz E316,
-suszona marchew,
-konserwant azotyn sodu.