KIEŁBASA WĘDZONA NA ZIMNO CZONSKOWA.
Doskonała kiełbasa dojrzewająca z czosnkiem, wędzona na zimno, typu salami, wyśmienita jako wykwintny dodatek do win. Dawna technologia wędzenia na zimno pozwala na przechowywanie wędliny w temperaturze pokojowej do pół roku. Potem następuje całkowite przesuszenie i kiełbasą nadaje się do odgotowania. Zimne wędzenie oznacza proces przebiegający w temperaturze do 26 stopni C przez około 2 tygodnie. Potem następuje dojrzewanie. Jedynie po takiej obróbce mięso w pełni zachowuje swój bukiet aromatu i stanowi miłe zaskoczenie dla kubków smakowych.
Kiełbasa wieprzowa wytwarzana w oparciu o tradycyjne receptury. Starannie wyselekcjonowane elementy mięsa marynowane są w idealnie dobranych, naturalnych przyprawach a następnie wędzone nad paleniskiem opalanym drewnem liściastym co nadaje wędzonkom szlachetny, niepowtarzalny smak i aromat.
Kiełbasa wieprzowa średniorozdrobniona. Otrzymana ze specjalnie dobranego mięsa, poddanego długiemu procesowi peklowania. Wędzona tradycyjnie dymem z drewna olchowego, parzona oraz ponownie wędzona i podsuszana. Świeży, ręcznie krojony czosnek oraz naturalne przyprawy w połączeniu z dymem tradycyjnej wędzarni nadaje kiełbasie niesamowitego charakterystycznego aromatu.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 80 DNI OD DATY ZAKUPU.