MIÓD WIELOKWIATOWY Z PYŁKIEM 380g nierozgrzewany
Kolor/smak
Jasnobrązowy. W smaku pyłek w miodzie wielokwiatowym jest słodko – gorzki.
MIÓD Z POLSKIEJ PASIEKI HAWRAN.
Konsystencja
Po procesie jego roztarcia na zimno jest smarowna bez wyczuwalnych grudek. POWSTAWANIE PIANKI NA GÓRNEJ WARSTWIE MIODU JEST NATURALNYM PROCESEM I NIE WPŁYWA NA JEGO JAKOŚĆ ANI WŁAŚCIWOŚCI.
Zawartość suszonego pyłku 5%
Data przydatności do spożycia: 2lata
Polecany przy*
stanach alergicznych dróg oddechowych, wyczerpaniu fizycznym i psychicznym. Wspiera serce oraz naczynia krwionośne. Wpływa na pobudzanie czynności szpiku kostnego, pracę wątroby, nerek, żołądka, układu nerwowego oraz oddechowego. Krótko mówiąc, warto stosować pyłek w miodzie wielokwiatowym ze względu na prozdrowotne właściwości.
Stosowanie:
Do przegotowanej i ostudzonej poniżej 40 °C wody, wieczorem dodać od 1 do 3 łyżeczek pyłku wielokwiatowego w miodzie. Wyciągnąć łyżeczkę oraz przykryć spodkiem i pozostawić na noc. Rano wymieszać i wypić na czczo, około 20 minut przed posiłkiem. Z uwagi na właściwości smakowe pyłek wielokwiatowy w miodzie można stosować jako zamiennik słodyczy. W przypadku gdy, przychodzi ochota na słodkie, warto sięgnąć po łyżeczkę miodu. Pamiętaj, że nie musi się kończyć tylko na jednej łyżeczce :)
Gramatura: 370g
Przechowuj miód w ciemnym i chłodnym miejscu ponieważ, trzymany w temperaturze pokojowej, po pewnym czasie, w miarę przechowywania rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na właściwości pyłku kwiatowego w miodzie, który możesz zamówić poprzez nasz sklep internetowy.
Pasieka z Pasją konfekcjonuje miody w nieszablonowy sposób, ponieważ do kremowania na zimno używa maszyny, która umożliwia ten proces bez użycia temperatury. Owocuje to znakomitymi właściwościami smakowymi i prozdrowotnymi.
Proces pozyskiwania miodu z dodatkami polega w pierwszej fazie na zebraniu plastrów z miodem z ula, które są wirowane i zlewane do beczek. Następnym krokiem po pełnej krystalizacji miodu w beczce jest wyłupanie go za pomocą specjalnych łopat do zbiornika maszyny kremującej na zimno. Na tym etapie dodawany jest pyłek kwiatowy. Tak skremowany miód wypuszczany jest do słoika, następnie ważony i uzupełniany do żądanej gramatury, zakręcany i finalnie etykietowany. Zastosowanie takiego rozwiązania rozluźniło miód do konsystencji niemalże płynnej bez wyczuwalnych grudek miodu i pozwoliło zachować pełną aktywność biologiczną tego cennego surowca.
Pamiętaj Drogi Kliencie, że produkty pszczele mogą uczulać.
MIÓD KREMOWANY NA ZIMNO MA SMAROWNĄ KONSYSTENCJĘ, POZBAWIONĄ GRUDEK SKRYSTALIZOWANEGO MIODU.