Pyłek kwiatowy
Pyłek kwiatowy - Charakterystyka
- Właściwości: 100% naturalny produkt pszczeli z pasieki, nie zawiera żadnych konserwantów, barwników, bądź innych dodatków,
- Pojemność: 200 g
Właściwości zdrowotne pyłku kwiatowego
Pyłek kwiatowy wzmacnia odporność, może również przeciwdziałać chorobom układu pokarmowego i oddechowego. Jest bogatym źródłem witamin i minerałów, a także aminokwasów i soli mineralnych. Poleca się jego stosowanie podczas wysiłku i w momentach osłabienia, wyczerpania. Pyłek kwiatowy jest źródłem witamin i minerałów
Jak stosować pyłek kwiatowy?
Stosowanie Pyłek kwiatowy (2-3 łyżeczki) należy zalać połowę szklanki przegotowanej i ostudzonej wody. Dosłodzić (1-2 łyżeczki) miodem i odstawić na kilka godzin. Pyłek w tej postaci zaleca się przyjmować dwa razy dziennie – rano na czczo i wieczorem przed snem. Kuracja jednorazowa powinna trwać od jednego do dwóch miesięcy.
Jak odpowiednio przechowywać pyłek?
Szczelnie zamknięty pyłek kwiatowy należy przechowywać w lodówce lub chłodnym pomieszczeniu, gdyż pozostawiony w otwartym opakowaniu chłonie wilgoć i może dojść do jego zapleśnienia. Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność przy kontakcie z pyłkiem!