Bułka do hamburgerów posypana sezamem. W Piekarni Putka Bez Glutenu wypiekana jest z mąki ryżowej. Dzięki temu jest miękka, puszysta i delikatna, zupełnie jak pszenna, a jedak całkowicie bezpieczna dla chorych na celiakię oraz osób z alergią lub nietolerancją glutenu.
BUŁKA ZDOBYŁA PIERWSZE MIEJSCE W KONKURSIE ORGANIZOWANYM PRZEZ POLSKIE STOWARZYSZENIE OSÓB Z CELIAKIĄ I NA DIECIE BEZGLUTENOWEJ – NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE 2020, KATEGORIA: BUŁKI. W 2018 W TEJ SAMEJ KATEGORII BUŁKA ZDOBYŁA MIEJSCE DRUGIE.
Składniki: mąka ryżowa, skrobia ryżowa, skrobia z tapioki, woda, SEZAM, cukier, olej rzepakowy, drożdże, sól. Produkt nie zawiera glutenu, laktozy, soi i białka jaja kurzego.
Minimalny termin przydatności w dniu dostawy: 4 dni