Drożdże gorzelnicze puriFERM MOCKBA MOSKVA do 21% x 10szt
Drożdże aktywne puriFERM MOCKBA to mieszanka specjalnie wyselekcjonowana i wysoko alkoholizująca (do 21%). W opakowaniu znajduje się również odpowiednio zbilansowana pożywka , minerały i witaminy w zupełności wystarczające na czas trwania fermentacji.
6kg 2dni 14% 7kg 3dni 17% 8kg 5dni 19% 9kg 9-10dni 21%
Instrukcja: 6-9kg cukru rozpuścić w 21L ciepłej wody. Ostudzić nastaw do temperatury około 30°C. Dodać zawartość torebki. Intensywnie mieszać przez 1 minutę. Fermentować w temperaturze 18-24°C. Fermentacja przebiega burzliwie. Czas fermentacji 2-10 dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35°C, inaczej drożdże przestaną pracować.
Uwaga: Proces przebiega burzliwie.
Skład: drożdże, składniki odżywcze, witaminy i mikroelementy.
masa netto: 140g x 10 sztuk
Data minimalnej przydatności do spożycia/nr partii, kraj pochodzenia na opakowaniu.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.