Purella Surowe Kakao sproszkowane Bio, 40 g
➡️ Historia kakao sięga cywilizacji Majów, czyli dawnych mieszkańców środkowej Ameryki. W Europie ten pokarm pojawił się za sprawą hiszpańskich konkwistadorów w XVI w. Surowe kakao w proszku uzyskuje się przez rozgniatanie kakaowych ziaren i usuwanie z nich tłuszczu kakaowego.
➡️ Gotowy produkt wykorzystuje się głównie do produkcji czekolady. Sproszkowane kakao jest źródłem magnezu pomagającego w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych oraz żelaza przyczyniającego się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Surowe kakao w proszku nie zawiera cukrów.
➡️ Prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
BIO kakao – alternatywa dla słodkiej czekolady
Nie ma nic złego w zjedzeniu kostki mlecznej czekolady od czasu do czasu, ale BIO kakao jest zdrowszym wyborem na co dzień. Dlaczego? Kakao organiczne nie zawiera cukrów, które znajdziesz w większości tabliczek czekolady i słodkich kremach. Pozwala też w pełni poczuć autentyczny smak surowego kakao sproszkowanego – to zupełnie inne, niezwykle przyjemne doświadczenie.
Dzięki temu przekonasz się, że kakao to sproszkowane superfood – w przeciwieństwie do słodkich napojów instant i smakowych czekolad, które zawierają porządną dawkę białego cukru. Nie musisz rezygnować z przyjemności, chodzi tylko o to, by robić to w sposób świadomy. Kakao sproszkowanie BIO doskonale się sprawdzi jako uzupełnienie wartościowej diety.
Stosowanie:
Surowe kakao doskonale pasuje jako dodatek do koktajli owocowych, musów, deserów oraz wypieków. Można przygotować z niego kakao do picia (choć obróbka cieplna może pozbawić go części wartościowych składników). Zalecane dzienne spożycie to 10 g. Produkt jest odpowiedni dla wegan i naturalnie bezglutenowy.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.
Skład:
100% sproszkowane ziarna surowego kakao bio.