Purella superfoods Surowe kruszone ziarna kakao BIO 21g
Purella
Opis szczegółowy
Oryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Pokruszone ziarna surowego kakao to „czekolada” w najczystszej postaci, czyli taka do której nie dodano cukru, mleka ani innych składników. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Warto wiedzieć, że zawarty w kruszonych surowych ziarnach kakao magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni czy przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Parametry produktuZawartość netto: 21 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Typ palety: Paleta 800 X 1200 mm
Składniki: 100% kruszonych ziaren surowego kakao bio.
Maksymalna liczba warstw na palecie: 8 warstw (warstwa)
Kod CN: 1801 00 00
Źródło błonnika pokarmowego: 1
Materiał opakowania per jednostka podstawowa: 4,960 g
Liczba opakowań konsumenckich: 5040 szt.
Wymiar opakowania (SxWxG): 9,8 x 17 x 1 cm
Zawiera naturalnie występujące cukry: 1
Wysokość palety: 1,54 m
Liczba warstw na palecie: 8 warstw (warstwa)
Waga brutto: 23 g
Bez dodatku cukrów: 1
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 63 op. zb. (DU)
Temperatura przechowywania min - max: 5 - 25 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika: Peru
Materiał opakowania: 3 g
Materiał struktury logistycznej per jednostka podstawowa: 3,000 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 504 op. zb. (DU)
Typ opakowania zbiorczego ostatniego poziomu na palecie: Karton
Materiał opakowania (palety): 25000 g
Waga jednostkowa brutto: 0,02 kg
Dodatkowy opis produktu: Kruszone ziarno kakaowe to doskonała alternatywa dla każdego miłośnika czekoladowych przekąsek. mocno czekoladowe ziarna świetnie komponują się z filiżanką kawy czy herbaty. można je zmieszać z orzechami i suszonymi owocami i potraktować jako dodatek do musli. ziarna możesz również dodać do wypieków, jogurtu czy lodów. zalecane dzienne spożycie to 3 g. produkt odpowiedni dla wegan, naturalnie bezglutenowy.
AlergenyJaja i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
PrzechowywanieSposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Sposób obróbki produktu: Bez gotowania
Instrukcje dotyczące przygotowania: Mocno czekoladowe ziarna świetnie komponują się z filiżanką kawy czy herbaty. można je zmieszać z orzechami i suszonymi owocami i potraktować jako dodatek do musli. ziarna możesz również dodać do wypieków, jogurtu czy lodów.
Wartość odżywczaZawartość soli (ogólnie): 3 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 26 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,5 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,2 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 6 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 30 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 74 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia): 29 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2416 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 577 kcal/100g
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.
Wartość energetyczna kJ: 29 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 13 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 150 %RWS
Wielkość porcji: 3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 23 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 52 g
Witaminy i składniki mineralneMagnez: 240 mg/100g
Ryboflawina (%RWS): 17 %RWS
Magnez (%RWS): 64 %RWS
Ryboflawina (witamina B2): 0,24 mg/100g
Dodatkowe informacjeAdres strony www: Www.purella.pl
Opis szczegółowy
Oryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Pokruszone ziarna surowego kakao to „czekolada” w najczystszej postaci, czyli taka do której nie dodano cukru, mleka ani innych składników. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Warto wiedzieć, że zawarty w kruszonych surowych ziarnach kakao magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni czy przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Parametry produktuZawartość netto: 21 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Typ palety: Paleta 800 X 1200 mm
Składniki: 100% kruszonych ziaren surowego kakao bio.
Maksymalna liczba warstw na palecie: 8 warstw (warstwa)
Kod CN: 1801 00 00
Źródło błonnika pokarmowego: 1
Materiał opakowania per jednostka podstawowa: 4,960 g
Liczba opakowań konsumenckich: 5040 szt.
Wymiar opakowania (SxWxG): 9,8 x 17 x 1 cm
Zawiera naturalnie występujące cukry: 1
Wysokość palety: 1,54 m
Liczba warstw na palecie: 8 warstw (warstwa)
Waga brutto: 23 g
Bez dodatku cukrów: 1
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 63 op. zb. (DU)
Temperatura przechowywania min - max: 5 - 25 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika: Peru
Materiał opakowania: 3 g
Materiał struktury logistycznej per jednostka podstawowa: 3,000 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 504 op. zb. (DU)
Typ opakowania zbiorczego ostatniego poziomu na palecie: Karton
Materiał opakowania (palety): 25000 g
Waga jednostkowa brutto: 0,02 kg
Dodatkowy opis produktu: Kruszone ziarno kakaowe to doskonała alternatywa dla każdego miłośnika czekoladowych przekąsek. mocno czekoladowe ziarna świetnie komponują się z filiżanką kawy czy herbaty. można je zmieszać z orzechami i suszonymi owocami i potraktować jako dodatek do musli. ziarna możesz również dodać do wypieków, jogurtu czy lodów. zalecane dzienne spożycie to 3 g. produkt odpowiedni dla wegan, naturalnie bezglutenowy.
AlergenyJaja i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
PrzechowywanieSposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Sposób obróbki produktu: Bez gotowania
Instrukcje dotyczące przygotowania: Mocno czekoladowe ziarna świetnie komponują się z filiżanką kawy czy herbaty. można je zmieszać z orzechami i suszonymi owocami i potraktować jako dodatek do musli. ziarna możesz również dodać do wypieków, jogurtu czy lodów.
Wartość odżywczaZawartość soli (ogólnie): 3 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 26 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,5 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,2 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 6 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 30 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 74 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia): 29 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2416 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 577 kcal/100g
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.
Wartość energetyczna kJ: 29 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 13 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 150 %RWS
Wielkość porcji: 3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 23 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 52 g
Witaminy i składniki mineralneMagnez: 240 mg/100g
Ryboflawina (%RWS): 17 %RWS
Magnez (%RWS): 64 %RWS
Ryboflawina (witamina B2): 0,24 mg/100g
Dodatkowe informacjeAdres strony www: Www.purella.pl