purella superfoods jagody acai bio 21g
Drzewo, na którym rosną jagody acai (inaczej zwane również „jagodami palmy brazylijskiej”) to roślina charakterystyczna dla lasów deszczowych Południowej Ameryki. Ciemno fioletowe owoce swoim wyglądem przypominają winogrona, a ich smak opisuje się jako mieszankę czekolady z jagodami pozostawiającą w ustach metaliczny posmak. Sproszkowane jagody acai z domieszką tapioki to źródło błonnika. Mieszanka zawiera niską zawartość soli, jest bez dodatku cukru, zawiera jedynie naturalnie występujące cukry
PARAMETRY PRODUKTU:
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Składniki: acai bio 70%, tapioka bio 30%.
Kraj pochodzenia głównego składnika: Brazylia
Temperatura przechowywania min - max: 10 - 25 °C
Waga jednostkowa brutto: 0,02 kg
Źródło błonnika pokarmowego: 1
Bez dodatku cukrów: 1
Produkt bezglutenowy: 1
Niska zawartość sodu/soli: 1
Produkt wegański: 1
Krótki opis marketingowy: Jagody acai to owoce amazońskiej rośliny. właściwości tych ciemno fioletowych kuleczek od pokoleń doceniali rdzenni indianie. teraz i ty możesz urozmaicić swoje menu tym egzotycznym składnikiem.
Zawiera naturalnie występujące cukry: 1
Zawiera [nazwa składnika odżywczego lub innej substancji]: wapń
Produkt naturalny: 1
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 2855 kcal
Wartość energetyczna kJ: 34 %RWS
Wielkość porcji: 3 g
Zawartość białek: 8 g
Zawartość soli: 0,04 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 48 g
Cukry: 1,4 g
Zawartość węglowodanów: 47 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 34 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 16 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 40 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 18 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.
.