purella superfoods jagody acai bio 21g
Drzewo, na którym rosną jagody acai (inaczej zwane również „jagodami palmy brazylijskiej”) to roślina charakterystyczna dla lasów deszczowych Południowej Ameryki. Ciemno fioletowe owoce swoim wyglądem przypominają winogrona, a ich smak opisuje się jako mieszankę czekolady z jagodami pozostawiającą w ustach metaliczny posmak. Sproszkowane jagody acai z domieszką tapioki to źródło błonnika. Mieszanka zawiera niską zawartość soli, jest bez dodatku cukru, zawiera jedynie naturalnie występujące cukry
PARAMETRY PRODUKTU:
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Waga jednostkowa brutto: 0,02 kg
Źródło błonnika pokarmowego: 1
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: Nazwa firmy: Purella Ulica i numer: Wiertnicza 32 Kod pocztowy i miasto: 02-959 Warszawa PL
Niska zawartość sodu/soli: 1
Zawiera naturalnie występujące cukry: 1
Zawiera [nazwa składnika odżywczego lub innej substancji]: wapń
Kraj pochodzenia głównego składnika: Brazylia
Temperatura przechowywania min - max: 10 - 25 °C
Dodatkowy opis produktu: Zawarty w mieszance wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych. Prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Składniki: acai bio 70%, tapioka bio 30%.
Krótki opis marketingowy: Jagody acai to owoce amazońskiej rośliny. Właściwości tych ciemno fioletowych kuleczek od pokoleń doceniali rdzenni Indianie. Teraz i Ty możesz urozmaicić swoje menu tym egzotycznym składnikiem.
Bez dodatku cukrów: 1
Produkt wegański: 1
Produkt naturalny: 1
Produkt bezglutenowy: 1
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 40 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 18 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 69 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 16 %RWS
Wielkość porcji: 3 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 34 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce: 2855 kcal/100g
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 1,4 g
Wartość energetyczna kJ: 34 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce: 422 kJ/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,04 g
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.
.