purella superfoods Camu Camu BIO 21g
Purella
Opis szczegółowy
Jagody camu camu rosną na małym nadrzecznym krzewie (Myrciaria dubia), który jest charakterystyczny dla Brazylii i Peru. Te owoce o lekko cierpkim wiśniowym smaku to prawdziwe naturalne bogactwo witaminy C, która pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości, zębów oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, a także zwiększa przyswajanie żelaza. Jagody camu camu (Myrciaria dubia) rosnące na małych krzewach w dorzeczu Amazonii w Brazylii, Peru, Kolumbii i Wenezueli to czerwono fioletowe owoce wyglądem przypominające czereśnie. Ich właściwości doceniali już rdzenni mieszkańcy, jednak dopiero w ostatnich latach owoce zaczęły cieszyć się popularnością na Zachodzie. Camu camu są szczególnie popularne w Japonii. Dość kwaśne w smaku owoce smakują jak połączenie czereśni z limonką. W Peru z jagód camu camu przygotowuje się lody lub napoje o tym smaku. W krajach, gdzie owoce nie rosną, spożywa się je w postaci sproszkowanej
Parametry produktuZawartość netto: 21 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Typ palety: Paleta 800 X 1200 mm
Składniki: Sproszkowane owoce camu camu (myrciaria dubia) bio.
Maksymalna liczba warstw na palecie: 8 warstw (warstwa)
Kod CN: 0813 40 95
Opakowanie display: Nie
Materiał opakowania per jednostka podstawowa: 0,900 g
Liczba opakowań konsumenckich: 1 szt.
Wymiar opakowania (SxWxG): 10 x 17,5 x 12 cm
Produkt naturalny: 1
Wysoka zawartość [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: witaminy C
Wysokość palety: 1,54 m
Liczba warstw na palecie: 8 warstw (warstwa)
Waga brutto: 230 g
Bez dodatku cukrów: 1
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 63 op. zb. (DU)
Produkt bezglutenowy: 1
Typ opakowania pierwszego rzędu: Karton
Typ opakowania konsumenckiego: Woreczek strunowy
Temperatura przechowywania min - max: 10 - 25 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika: Peru
Materiał opakowania: 9 g
Materiał struktury logistycznej per jednostka podstawowa: 3,000 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 504 op. zb. (DU)
Materiał opakowania (palety): 25000 g
Waga jednostkowa brutto: 0,02 kg
Dodatkowy opis produktu: Jagody camu camu cechuje wysoka zawartość witaminy c oraz fakt, że są one źródłem składników mineralnych typu wapń, potas oraz żelazo. witamina c i żelazo pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. natomiast wapń przyczynia się np. do prawidłowego krzepnięcia krwi. nie zapominajmy o potasie, który pełni wiele funkcji, a jedną z nich jest pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia. sproszkowane jagody camu camu można dodawać do soków, koktajli, dosypywać do owsianki czy jogurtu. mogą stanowić dodatek do domowych lodów czy innych deserów.
AlergenyJaja i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
PrzechowywanieSposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Sposób obróbki produktu: Bez gotowania
Pakowanie w atmosferze chronionej: Nie
Wartość odżywczaZawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 12 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 10 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 31 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 11 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,01 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 80 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia): 18 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1583 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 377 kcal/100g
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.
Wartość energetyczna kJ: 18 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 5 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 7 %RWS
Wielkość porcji: 3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 25 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,7 g
Witaminy i składniki mineralneŻelazo (%RWS): 121 %RWS
Witamina C: 3000 mg/100g
Żelazo: 17 mg/100g
Wapń: 600 mg/100g
Wapń (%RWS): 75 %RWS
Dodatkowe informacjeCzy jednostka handlowa jest opakowaniem konsumenckim?: Nie
Adres strony www: Https://purella.pl
Opis szczegółowy
Jagody camu camu rosną na małym nadrzecznym krzewie (Myrciaria dubia), który jest charakterystyczny dla Brazylii i Peru. Te owoce o lekko cierpkim wiśniowym smaku to prawdziwe naturalne bogactwo witaminy C, która pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości, zębów oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, a także zwiększa przyswajanie żelaza. Jagody camu camu (Myrciaria dubia) rosnące na małych krzewach w dorzeczu Amazonii w Brazylii, Peru, Kolumbii i Wenezueli to czerwono fioletowe owoce wyglądem przypominające czereśnie. Ich właściwości doceniali już rdzenni mieszkańcy, jednak dopiero w ostatnich latach owoce zaczęły cieszyć się popularnością na Zachodzie. Camu camu są szczególnie popularne w Japonii. Dość kwaśne w smaku owoce smakują jak połączenie czereśni z limonką. W Peru z jagód camu camu przygotowuje się lody lub napoje o tym smaku. W krajach, gdzie owoce nie rosną, spożywa się je w postaci sproszkowanej
Parametry produktuZawartość netto: 21 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Typ palety: Paleta 800 X 1200 mm
Składniki: Sproszkowane owoce camu camu (myrciaria dubia) bio.
Maksymalna liczba warstw na palecie: 8 warstw (warstwa)
Kod CN: 0813 40 95
Opakowanie display: Nie
Materiał opakowania per jednostka podstawowa: 0,900 g
Liczba opakowań konsumenckich: 1 szt.
Wymiar opakowania (SxWxG): 10 x 17,5 x 12 cm
Produkt naturalny: 1
Wysoka zawartość [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: witaminy C
Wysokość palety: 1,54 m
Liczba warstw na palecie: 8 warstw (warstwa)
Waga brutto: 230 g
Bez dodatku cukrów: 1
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 63 op. zb. (DU)
Produkt bezglutenowy: 1
Typ opakowania pierwszego rzędu: Karton
Typ opakowania konsumenckiego: Woreczek strunowy
Temperatura przechowywania min - max: 10 - 25 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika: Peru
Materiał opakowania: 9 g
Materiał struktury logistycznej per jednostka podstawowa: 3,000 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 504 op. zb. (DU)
Materiał opakowania (palety): 25000 g
Waga jednostkowa brutto: 0,02 kg
Dodatkowy opis produktu: Jagody camu camu cechuje wysoka zawartość witaminy c oraz fakt, że są one źródłem składników mineralnych typu wapń, potas oraz żelazo. witamina c i żelazo pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. natomiast wapń przyczynia się np. do prawidłowego krzepnięcia krwi. nie zapominajmy o potasie, który pełni wiele funkcji, a jedną z nich jest pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia. sproszkowane jagody camu camu można dodawać do soków, koktajli, dosypywać do owsianki czy jogurtu. mogą stanowić dodatek do domowych lodów czy innych deserów.
AlergenyJaja i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
PrzechowywanieSposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Sposób obróbki produktu: Bez gotowania
Pakowanie w atmosferze chronionej: Nie
Wartość odżywczaZawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 12 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 10 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 31 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 11 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,01 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 80 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia): 18 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1583 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 377 kcal/100g
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.
Wartość energetyczna kJ: 18 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 5 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 7 %RWS
Wielkość porcji: 3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 25 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,7 g
Witaminy i składniki mineralneŻelazo (%RWS): 121 %RWS
Witamina C: 3000 mg/100g
Żelazo: 17 mg/100g
Wapń: 600 mg/100g
Wapń (%RWS): 75 %RWS
Dodatkowe informacjeCzy jednostka handlowa jest opakowaniem konsumenckim?: Nie
Adres strony www: Https://purella.pl