PURELLA sproszkowane surowe kakao 100% BIO 40 g
PURELLA sproszkowane surowe kakao 100% BIO 40 g
- sproszkowane ziarna bio
- ogromne ilości magnezu i antyoksydantów
- doskonałe do owsianki, deserów oraz wypieków
Pochodzące z Peru surowe kakao w proszku Majowie uważali za pokarm zesłany im przez bogów. Ten aromatyczny, wyrazisty i gorzki w smaku proszek pozyskiwany z ziaren kakaowca zawiera potężne ilości magnezu i antyoksydantów.
Surowe kakao zwiększa koncentrację, poprawia pamięć i nastrój. Pomaga zwalczać stres i wspiera organizm w walce z infekcjami. Surowe kakao stanowi uzupełnienie codziennej diety w niezbędne dla zdrowia pierwiastki – cynk, żelazo, magnez. Polecane sportowcom, osobom uczącym się, przy spadkach nastroju i nadmiernej kurczliwości mięśni.
Skład:
- Kakao 100%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1409 kJ / 337 kcal
- Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 11 g
- Węglowodany: 14 g
- Białko: 28 g
- Sól: 0 g
- Błonnik 35g
- Potas 2000 mg
- Wapń 131 mg
- Magnez 600 mg
- Żelazo 30 mg
- Theobromina 2,6 g