PURELLA MACA EKO 28G ..
Maca (Lepidium meyenii) to uprawiana w Andach na ponad 3,5 tys. m n.p.m. bulwiasta roślina (nazywana też pieprzowym zielem, trawą pieprzową czy peruwiańskim żeń-szeniem), znana mieszkańcom Peru już od tysiącleci. Przez Inków – rdzennych Amerykanów, zwana była „darem od Boga”. Pochodząca z Peru maca o słodkawym orzechowym smaku to idealny pomysł na urozmaicenie diety. Maca jest bez dodatku cukru, zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Zawiera wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Zawarte w maca składniki mineralne takie jak żelazo i wapń przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Natomiast obecne magnez i ryboflawina (witamina B2) przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
PARAMETRY PRODUKTU:
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Dla diabetyków: Tak
Składniki: 100% sproszkowany korzeń maca bio
Kraj pochodzenia głównego składnika: Peru
Temperatura przechowywania min - max: 10 - 25 °C
Waga jednostkowa brutto: 0,03 kg
Bez dodatku cukrów: 1
Produkt bezglutenowy: 1
Produkt wegański: 1
Technika utrwalenia: suszenie
Zawiera naturalnie występujące cukry: 1
Zawiera [nazwa składnika odżywczego lub innej substancji]: żelazo, wapń, magnez, ryboflawinę
Produkt naturalny: 1
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 332 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1347 kJ
Wielkość porcji: 3 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli: 0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,2 g
Cukry: 32 g
Zawartość węglowodanów: 55 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 16 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 22 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 36 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 21 %RWS
.