Puree ziemniaczane w płatkach. Płatki ziemniaczane do przygotowania puree.
Parametry produktu
Zawartość netto 4 kg
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska
Składniki ziemniaki, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych*; przeciwutleniacze: estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego, pirosiarczyn sodu; barwnik: kurkumina.
Waga jednostkowa brutto 4,27 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 72 op. zb. (DU)
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Transgourmet Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: ul. Zamenhofa 133 Kod pocztowy i miasto: 61-131 Poznań PL
Alergeny
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Inne uwagi dotyczące przechowywania Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Instrukcje dotyczące przygotowania Sposób przygotowania: Do osolonej gotującej się wody dodać zimne mleko i zdjąć garnek z palnika. Następnie wsypać do naczynia płatki ziemniaczane i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Puree można doprawić według własnego uznania, np. dodając masło, margarynę lub gałkę muszkatołową i po 3 minutach jeszcze raz dokładnie wymieszać. 1 kg płatków na 4,5 l wody + 2 l mleka + 35 g soli + 75 g masła = 37 porcji po 200 g. Opakowanie 4 kg pozwala na przygotowanie 150 porcji gotowego puree po 200 g. Zawartość: 4 kg na 26 l płynu.
Pakowanie w atmosferze chronionej Tak
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,15 g