Erytrytol francuski
Polecany dla osób pragnących obniżyć swoją wagę
Bezpieczny dla chorych na cukrzycę i z insulinoopornością
Całkowicie naturalny, wyprodukowany w UE (Francja)
Erytrytol posiada zerową wartość kaloryczna i bardzo niski indeks glikemiczny
Erytrytol - najzdrowszy "cukier" świata
Erytrytol to substancja naturalnie występująca w owocach (np. melony, gruszki, winogrona), a także w kukurydzy, pyłku kwiatów czy wodorostach. Jest bezkaloryczny (0 kcal) a jego indeks glikemiczny wynosi ok. 1.
Chcę wyeliminować z diety cukier ale trudno mi zrezygnować z słodkiego smaku. Jak sobie poradzić?
Ograniczenie, bądź całkowita eliminacja cukru z diety przynosi tak wiele korzyści zdrowotnych, że trudno je wszystkie wymienić: znaczące zmniejszenie ryzyka wystąpienia licznych chorób cywilizacyjnych, zmniejszenie ryzyka wystąpienia nadwagi bądź otyłości, stabilizacja gospodarki hormonalnej, poprawa kondycji skóry, redukcja ryzyka próchnicy – to tylko niektóre pozytywne efekty ograniczenia spożycia cukru rafinowanego. Czynnikiem, który sprawia, że wielu ludzi nie wprowadza jednak zmian ograniczających cukier w diecie, jest przeświadczenie, że taki sposób odżywiania oznacza wiele kompromisów w smaku potraw i napojów. A jednak wcale tak nie musi być – zastosowanie erytrytolu i erytrytolu ze stewią sprawia, że potrawy i napoje smakują równie dobrze jak przygotowane tradycyjnie.
Program POLICZ SIĘ Z CUKRZYCĄ
PURE&good w pełni utożsamia się z dążeniami Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy i popiera wszelkie działania które mogą się przyczynić do uratowania choćby jednego ludzkiego życia. Dlatego producent PURE&good jest partnerem WOŚP w ramach programu "Policz się z cukrzycą".
Składniki:
erytrytol (100%).
Masa netto: 200 g
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g produktu:
- Kalorie: 0 kcal
- Tłuszcz ogółem: 0 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
- Białko: 0 g
- Węglowodany: 100 g
- z czego cukry: 0 g
- z czego alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 100 g
- Błonnik pokarmowy: 0 g
- Sól: 0 g
Informacje dla diabetyków:
1WW = 0 g według SGGW