Rybacka Chata, to przede wszystkim firma rodzinna. Staramy się kultywować stare tradycyjne rybackie z naszego regionu. Dzięki poszukiwaniom i ciągłych rozmowach z żonami nieżyjących już rybaków w naszej wsi, dowiadujemy się wielu ciekawych informacji, wyłuskujemy wówczas smaczne przepisy, które kultywujemy i podajemy na Wasze stoły. W Rybackiej Chacie możesz odnaleźć w sobie smak, ponieważ dzięki temu, że z ryb robimy już prawie wszystko, to nawet zawzięty smakosz mięs, który nie przepada za rybami odnajdzie w sobie do nich zamiłowanie. W naszych przetworach znajdziesz głównie serce, ponieważ przy produkcji to je wkładamy do każdego słoiczka. Dlaczego? Bo Rybacka Chata, to pasja, zamiłowanie, ale przede wszystkim to po prostu rodzina. Jesteśmy w tym My, ponieważ robimy to razem. Jest Grzegorz, nasz rybak, który zajmuję się nie tylko samym połowem, ale też zarybianiem jezior, dzięki swojej przydomowej wylęgarni. Poza tym każdą rybę przed podaniem na kuchnie obrabia oraz szykuje, ale też to on odpowiedzialny jest za każde wędzenie, jednak tak naprawdę, to nie tylko szef, ale mąż, tato i przyjaciel. Napędza wszystkich do działania i potrafi w każdym momencie zmienić stanowisko pracy, aby nie zawieźć żadnego klienta. Oni zaś uwielbiają z nim prowadzić długie rozmowy przy restauracyjnych stolikach, dzięki którym dowiadują się nieco więcej o rybołówstwie, naszej działalności, a nawet o regionalnym piwowarstwie. Oczywiście w firmie jest również Małgosia, która jest pomysłodawczynią całej Rybackiej Chaty, szykuję dla Państwa wszelkie przetwory i każdego dnia zaskakuję nas czymś nowym. Ale jak możecie się domyśleć, to również żona, mama, przyjaciółka i przybrana ciocia dla reszty załogi. Daria, to córka tych dwóch Państwa. Kombinuje i modyfikuje, aby Rybacka Chata szła z duchem czasu i nie odstawała tak bardzo na rynku, choć jakością i smakiem będzie wyróżniać się zawsze. Nie tylko zajmuje się sprzedażą, naszym sklepem w Wojnowie i pracownikami, ale prowadzi allegro i zajmuje się każdym z Państwa indywidualnie. Obecnie przebywa na urlopie macierzyńskim, jednocześnie starając się nie zapominać o Rybackiej Chacie. Jest Damian, czyli mąż Darii, który pomaga przy połowach, sieciach i dostawach, ale i oczywiście wspiera przy sprzedaży produktów. Poza tym w naszej firmie jest wielu naszych serdecznych przyjaciół. Moglibyście spotkać Zdzisia, który dawniej wspierał nas w połowach, jednak od wielu lat głównie jest specem od obróbki ryb oraz każdego dnia potrafi rozbawić nas do łez. Jest Krzysiu, który chociaż u nas nie pracuje, to działa z nami w każdej możliwej sytuacji. To prawdziwy przyjaciel. Ania, główna ekspedientka, nazywana przez nas pieszczotliwie ''kierowniczką'' odbiera Wasze telefony, ale też każdego dnia dogląda sklepu i pakuje Wasze przesyłki, dopilnowuję też, czy każdy produkt wychodzi z kuchni z tym samym smakiem (przede wszystkim kotleciki i pieczony paprykarz, które szczerze poleca każdemu). Jadzia, to nasza mistrzyni, jeśli chodzi właśnie o kotlety rybne, paprykarze oraz pasztety. Oczywiście robi wiele więcej. Bez niej byłoby nam na pewno ciężko. Jest z nami również Roksana, czyli największa pomoc Pani Jadzi. Ma w sobie wielki motorek do pracy, szybko się uczy, a w naszej Rybackiej Załodze odnalazła się, jakby była w niej od lat. Znajdziecie również w naszej ekipie inne osoby, które od czasu do czasu pojawiają się u nas, czy w naszej sezonowej smażalni o nazwie ''Rybacka Przystań'', aby pomóc, a przy tym nauczyć się czegoś nowego. I to na tyle. Jesteśmy małą, rodzinną ekipą, która tworzy dla Was rybne przysmaki. Wiedzcie kochani, że ciągle się uczymy i brniemy do przodu, rozwijamy i nie stoimy w miejscu po to, aby każdy z Was poznał nowy smak, zdrowy i prawdziwy - prosto z naszego rodzinnego stołu.
Producent: P.P.H Fisch-Net Grzegorz Koza
Marka: Rybacka Chata • Fisch-Net
O marce: Rybacka Chata, to mała manufaktura rybacka mieszcząca się w Wojnowie, nieopodal Sulechowa, w województwie lubuskim. Zajmujemy się przetworzeniem ryb na wszelaki sposób, czynimy pasty, marynaty, pasztety, paprykarze, czy kiełbasę z ryb. Ponadto uruchamiamy naszą starą, kamienną wędzarnie parę razy w tygodniu, w której wędzimy w sposób tradycyjny ryby słodkowodne. Całą działalność prowadzimy już ponad 30 lat, dzięki czemu zaangażowały się w naszą pracę również nasze dzieci. Przede wszystkim skupiamy się na połowie ryb z naszego jeziora Wojnowskiego, z którego to właśnie pozyskujemy surowiec do wszelkich potraw. Na miejscu znajduje się u nas przydomowy sklepik, w którym można zaopatrzyć się w nasze produkty, ale i inne regionalne wyroby, zaś w sezonie letnim uruchamiany smażalnie rybną, w której podajemy ryby, jakie uda się nam złowić.
Przechowywanie: Chronić przed światłem. Przechowywać w warunkach chłodniczych od +2 do +8 st. C
Należy spożyć do: Data na opakowaniu (indywidualna na każdym produkcie po wyprodukowaniu danego dnia)
Rodzaj opakowania: słoik szklany
Waga wkładu: 250 G
Składniki: mięso z ryb słodkowodnych 90 %, bułka tarta, jaja, sól, pieprz, woda, ocet, cukier, ziele angielskie, liść laurowy, marchew, cebula, gorczyca, olej
Na naszych innych aukcjach znajdą Państwo kotlety również w innych odsłonach.