W praktyce do 10% wyższy plon od odmian populacyjnych na trudniejszych stanowiskach.
Bardzo wysoka efektywność wykorzystania azotu – więcej chleba z każdego kg azotu.
Znakomita krzewistość i dobra zimotrwałość 4,5 pkt wg COBORU.
SU Hymalaya wg wyników badań COBORU miała MTZ 42,25 g; wysokie wyrównanie ziarna (>2,5 mm) 85% oraz niski udział pośladu (<1,6 mm) 0,3% Dane uśrednione dla poziomu A1 i A2. (średnia 2018-2020).
Bardzo dobra odporność na choroby, m.in: mączniaka, choroby podstawy źdźbła, DTR oraz fuzariozę kłosów (8 pkt. wg. COBORU).
Podwyższona odporność na skażenie DON (wg.doświadczeń LFL Niemcy).
Elastyczna i mało wymagająca w uprawie.
Wysoka wartość technologiczna parametrów jakościowych.
UWAGA!
W PRZYPADKU ZAINTERESOWANIA WIĘKSZĄ ILOŚCIĄ PROSIMY O KONTAKT TELEFONICZNY!