Nasiona na kiełki Pszenicy - nasiona najwyższej jakości, przebadane, ekologiczne!
O sprawdzonej zdolności kiełkowania.
Pszenica jest obecnie najbardziej rozpowszechnionym ze zbóż. Jej kiełki są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego. Poprawiają pracę serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu.
Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie gdy białe korzonki osiągną długość ziarna. Stanowią świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków.
Kiełki dają szerokie możliwości kulinarnych zastosowań. Można je spożywać na surowo lub dodawać podczas gotowania, czy smażenia. Idealnie pasują do kanapek, sałatek, omletów, naleśników, zup, sosów, a nawet mięsa.
Na tej aukcji kupujesz opakowanie 500g Pszenicy najwyższej jakości nasion na kiełki o sprawdzonej zdolności kiełkowania 96% - (na podstawie przeprowadzonych badań )Niezaprawiane, wolne od GMO, bez obecności bakterii.