PSZENICA NA KUTIĘ BIO 400 g - BABALSCY
BABALSCY
- Masa netto (g): 400
- Min. termin przydatności (w dniach): 60
- Wegetariański: TAK
- Wegański: TAK
- Kraj Producenta: Polska
- Certyfikat BIO: JEST
- Wymaga chłodzenia: NIE
SKŁADNIKI:
pszenica* (certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt sezonowy, dostępny X-XII.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1392 kJ /329 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 8,0 g
Białko: 11 g
Sól: 0,025 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ziarno wypłukać i namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, kilkakrotnie zmieniając wodę, a później miękką odsączyć na sicie. Mak wypłukać, sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę. Wymieszać mak z miodm i bakaliami. Tuż przed podaniem dołożyć pszenicę (zbyt wczesnie wymieszana z masą makową twardnieje). Kutię podwać lekko schłodzoną.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.