Przystawka Malakser z 3 tarczami
KENWOOD AT640
do robotów serii Kenwood:
- CHEF Titanium - KM, KMC,
- MAJOR Titanium - KM, KMM,
- Cooking Chef - KM070, KM080, KM090, KCC
-------------------------------------------------------------------
Produkt powystawowy, nieużywany, 100% sprawny i kompletny, możliwe kosmetyczne ślady, stan bardzo dobry, możliwość przesłania REAL FOTO
-------------------------------------------------------------------
Malakser - AT640
- Największą siłą tej przystawki jest wszechstronność. Przy jej pomocy pokroisz, poszatkujesz i zetrzesz różnorakie produkty, zmiksujesz zupę, przygotujesz mus owocowy i wymieszasz składniki na sos.
- Pełnię bezpieczeństwa w zetknięciu z produktami spożywczymi zapewnia skład tego tworzywa, wolny od BPA.
Ostrza do szatkowania:
Siekanie i kruszenie
- Przy pomocy ostrza można siekać i kroić zarówno twarde, jak i miękkie składniki. Najlepsze efekty uzyskuje się, gdy wszystkie składniki są mniej więcej tej samej wielkości.
- Przy pomocy ostrza można również pokroić lub posiekać cebulę, grzyby, seler naciowy lub pomidory, należy jednak uważać aby nie rozdrobnić ich zbyt mocno.Przy pomocy ostrza można również samodzielnie przygotować bułkę tartą.
Miksowanie
- Ostrze spisuje się doskonale podczas przygotowywania przecierów owocowych, puree, musów i sosów. Owoce miękkie, takie jak różnego rodzaju jagody, kiwi, mango czy brzoskwinie można miksować na surowo.
- Duże owoce z pestkami najpierw należy obrać, usunąć z nich pestkę i pokroić w nieco mniejsze kawałki mniej więcej równej wielkości.
- Owoce twarde np. jabłka, morele, śliwki, gruszki czy rabarbar należy przed miksowaniem namoczyć we wrzątku z cukrem, aby nieco zmiękły. Zawsze należy pamiętać o usunięciu z owoców pestek, przed rozpoczęciem miksowania.
Mieszanie
- Przy pomocy ostrza można w bardzo prosty sposób wymieszać składniki na marynatę, sos do sałatki lub przygotować majonez.
- Można nim mieszać miękkie sery lub jogurt z warzywami, przyprawami i ziołami na dipy lub składniki na ciasto naleśnikowe czy ciasto do zapiekania owoców, warzyw, ryb czy mięs.
- Ostrze jest również bardzo przydatne do przygotowywania niewielkich ilości ciasta kruchego lub kruszonki. Wystarczy do misy malaksera wsypać mąkę i dodać tłuszcz – nawet prosto z lodówki, ale pokrojony w grubą kostkę.
- Następnie mieszać w malakserze z założonym ostrzem, aż masa zacznie konsystencją przypominać grubo startą bułkę. Jeżeli chodzi o kruche ciasto – przez podajnik trzeba dolać jeszcze odpowiednią ilość wody i wymieszać dokładnie na jednolitą masę.
* (robot nie wchodzi w skład zestawu)
Trzy dwustronne metalowe tarcze:
- Tarcza do rozdrabniania z małymi otworami Bardzo praktyczna do tarcia twardego sera, czekolady i orzechów, a także twardych owoców i warzyw.
- Tarcza do rozdrabniania, z dużymi otworami Przeznaczona do tarcia twardych owoców i warzyw, a także sera, marchwi, jabłek, cukinii i surowych ziemniaków np. na tradycyjne szwajcarskie placki ziemniaczane rösti.
- Tarcza do krojenia w cienkie plastry Można przy jej pomocy pokroić ser, ziemniaki czy pietruszkę, a także cebulę i ogórek.
- Tarcza dokrojenia w grube plastry Idealna do szatkowania buraka, marchewki, kapusty, cukinii, pora, cebuli, papryki oraz ziemniaków, jak również sera, jabłek, bananów i gruszek. Długie i cienkie warzywa, jak np. por, cukinia czy marchewka, należy wkładać do podajnika pionowo, w efekcie czego zostaną pokrojone w zgrabne plastry. Cebulę zawsze należy obrać i w zależności od wielkości pokroić w połówki lub ćwiartki.
- Tarcza do krojenia w słomkę typu julienne Bardzo szybko i sprawnie kroi składniki na zupę lub do sałatek, a nawet na wyjątkowo cienkie frytki. Można na niej także kroić marchewkę, cukinię i inne warzywa do potraw stir-fry czy też ogórka lub selera na sałatki lub dipy.
Miksowanie
- Ostrze spisuje się doskonale podczas przygotowywania przecierów owocowych, puree, musów i sosów. Owoce miękkie, takie jak różnego rodzaju jagody, kiwi, mango czy brzoskwinie można miksować na surowo.
- Duże owoce z pestkami najpierw należy obrać, usunąć z nich pestkę i pokroić w nieco mniejsze kawałki mniej więcej równej wielkości.
- Owoce twarde np. jabłka, morele, śliwki, gruszki czy rabarbar należy przed miksowaniem namoczyć we wrzątku z cukrem, aby nieco zmiękły. Zawsze należy pamiętać o usunięciu z owoców pestek, przed rozpoczęciem miksowania.
Przystawka AT640 jest kompatybilna z seriami robotów:
- CHEF Titanium - KM, KMC,
- MAJOR Titanium - KM, KMM,
- Cooking Chef
Specyfikacja:
- Części do mycia w zmywarce:tak
- Bezpieczne zamknięcie pokrywy:tak
- Kolor:Przeźroczysty
- Gniazdo / Wyjście:Gniazdo średnich obrotów