Przyprawa do burrito
Gramatura: 20g
Słodko ostra mieszanka przypraw klasycznie używana jest do doprawiania fasoli i mielonego mięsa, ale dzięki dodatkowi papryki wędzonej, każdy gulasz, sos czy farsz nabiera wyjątkowego, meksykańskiego charakteru.
Zastosowanie: Usmaż cebulę z czosnkiem, dodaj mięso mielone wołowe. Pod koniec smażenia dodaj przyprawę: 1 łyżeczka na 100g mięsa. Usmażone mięso, mix sałat, kukurydzę, pociętą czerwoną cebulę, ser i przesmażoną fasolę połóż na podgrzaną tortillę i zawiń. Podaj z salsą.
SKŁADNIKI:
sól himalajska, papryka słodka, cynamon, czosnek granulowany, pomidory suszone w płatkach, pieprz czarny młotkowany, cukier trzcinowy, cebula mielona, papryka chili mielona, kmin rzymski mielony, kolendra mielona, papryka słodka wędzona, tymianek