CHARAKTERYSTYKA
Przyprawa do Ziemniaków to bardzo popularna przyprawa w polskiej kuchni. Ziemniak stanowi podstawowy składnik naszej kuchni narodowej. Przygotowujemy dużo potraw z tego popularnego warzywa. Przyprawa świetnie nadaje się do przyprawiania ziemniaków w każdej postaci. Mała ilość soli kuchennej czyni przyprawę delikatną i bardziej wydajną. Dodajemy ją przede wszystkim dla wzbogacenia walorów smakowych potraw z ziemniaków, natomiast sól należy dodać według uznania. Przyprawa do ziemniaków charakteryzuje się wspaniałym aromatem. Jest to mieszanka ziół najwyższej jakości.
W ofercie Ale-Raj znajdziesz bardzo szeroki wybór ziół i mieszanek ziół o prozdrowotnych właściwościach.
ZASTOSOWANIE
Przyprawa do Ziemniaków gotowanych, duszonych, smażonych i pieczonych. Doskonała do puree, placków ziemniaczanych, frytek, zapiekanek, do ziemniaków z grilla czy z ogniska. Przyprawa pasuje doskonale do farszów ziemniaczanych, babki ziemniaczanej i do zup.
Przepis na expresowe ziemniaki smażone:
(idealnie nadają się jako przekąska oraz dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, smażonych, pieczonych, grillowanych)
- Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki, ugotuj.
- Cebulkę, pieczarki, a także inne ulubione warzywa pokrój na drobne kawałeczki (w kostkę lub półksiężyce)
- Ugotowane ziemniaczki w ćwiartkach wrzuć na patelnie z wcześniej przygotowanymi składnikami
- Obficie posyp przyprawą do ziemniaków i podsmaż.
SKŁAD
Sól, majeranek, koper, cząber, papryka słodka, kolendra, czosnek,
pieprz czarny, cebula, papryka ostra, kminek.
KRAJ POCHODZENIA
Polska
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
INFORMACJE O ALERGENACH
Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych i innych orzechów.