PRZYPRAWA DO KONSERWOWANIA PAPRYKI 1kg
Konserwowanie papryki - to bardzo popularny sposób jej przyrządzenia. Przyprawa do konserwowania papryki jest przyprawą całoroczną, chętnie używaną przez klientów. Jest mieszanką wszystkich przypraw i warzyw tradycyjnie używanych do konserwowania papryki.
Skład: gorczyca, czosnek, cebula, kolendra, pieprz czarny, goździki, liść laurowy, marchew, estragon.
Sposób przygotowania: paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub paski. Do czystych i suchych słoików wsypać po dwie łyżki na litrowy słój przyprawy do konserwowania papryki, a następnie ściśle ułożyć kawałki i zalać zalewą.
Przygotowanie zalewy: 5 szklanek wody, 1 szklanka octu 10%, 1 szklanka cukru, 1 duża łyżka soli, 1 łyżka oleju. Wodę wymieszać z octem, solą, cukrem i olejem. Powstałą zalewą zalać paprykę w słoikach. Pasteryzować przez ok. 25 minut. Większe słoiki pasteryzować odpowiednio dłużej. Do słoja z papryką możemy dodać małe całe cebule, papryczkę chili, jak również możemy konserwować paprykę z ogórkami.
Produkt nie zawiera konserwantów oraz glutaminianu sodu!
Producent: OLMIX
Masa jednej sztuki = 1kg
Kraj pochodzenia: Polska