CHARAKTERYSTYKA
Przyprawa do Gyrosa Kebaba to idealna mieszanka do wszelkiego rodzaju mięs: wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny, baraniny, lub drobiu, podawanych w formie pieczonej, smażonej, grillowanej czy duszonej, nadaje potrawie charakterystyczny smak.
KEBAB to potrawa kuchni orientalnej. Obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy. W krajach arabskich to pieczone mięso na szpikulcu. Mięso, dowolnego rodzaju, nacieramy przyprawą do kebabu tuż przed pieczeniem.
W ofercie ale-raj znajdziesz wiele mieszanek ziół i przypraw do wszelkiego rodzaju dań i potraw. Wypróbuj je razem z nami!
ZASTOSOWANIE
Przyprawa do Gyrosa, Kebaba, wszelkiego rodzaju mięs (smażonych, grillowanych, duszonych, pieczonych), farszy mięsnych, sosów, kotletów, kotletów mielonych, steków.
Jako marynata: mieszamy przyprawę z olejem i ząbkami czosnku, nacieramy nią mięso, zostawiamy na ok. 3-4 godzin, do momentu aż mięso nabierze odpowiedniego aromatu.
WYPRODUKOWANO W POLSCE
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, z atestem, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.