HURTOWNIA PRZYPRAW I HERBAT
JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM IMPORTEREM PRZYPRAW, HERBAT, ZIÓŁ PRZYPRAWOWYCH, YERBA MATE.
PRZYPRAWA BOSFORSKA DO JAGNIĘCINY 100 G FIRMY OLD FARM
PRZYPRAWA BEZ GLUTAMINIANU SODU
Oryginalne opakowanie wyjątkowej przyprawy do mięsa pieczonego
Przyprawa bosforska Old Farm przeznaczona jest do nacierania mięs przed pieczeniem, duszeniem lub grillowaniem. Stosuje się ją jako marynatę a jak wiadomo marynaty są nieodzownym elementem mięs, gdyż sprawiają, że mięso staje się miękkie i soczyste. Używa się jej do kofty, bakłażanów, wieprzowiny, baraniny i dań kuchni tureckiej. Marynata bosforska składa się z wielu ziół i przypraw, które nadają wyrazisty smak potrawom.
Składniki: curry, papryka słodka, gorczyca, pieprz czarny, cebula, czosnek, marchew, cukier, sól.
SPR350-050 TIKKA MASALA 50 G OLD FARM
Przepis na: comber jagnięcy
2 combry jagnięce 2 po 500g każdy
2 ząbki czosnku
70 g miękkiego masła
2 łyzki przyprawy bosforskiej
5-6 gałązek cytrynowego tymianku
3-4 kromki czerstwego pieczywa
5-6 łodyżek natki pietruszki
1-2 łyżki oleju roślinnego
do wysmarowania blachy olej
Obierz ząbki czosnku, odłóż połowę jednego, a resztę drobno posiekaj. Umyj zioła i osusz, a następnie posiekaj drobno, odkładając na bok dwie gałązki tymianku. Pieczywo rozdrobnij w mikserze. Wymieszaj pieczywo z przyprawą bosforską, ziołami, czosnkiem, Dodaj masło i utrzyj całość na gładką masę. Rozprowadź ją na foli spożywczej, na grubość ok. pół cm, zakryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Rozgrzej piekarnik do 100 C. Umyj mięso i osusz papierowym ręcznikiem. Rozgrzej olej na patelni i obsmaż combry ze wszystkich stron. Odłożony wcześniej kawałek czosnku dodaj na patelnię razem z tymiankiem orza odrobina przyprawy bosforskiej Eco Farma i smaż kilka minut razem. Przełóż na blachę posmarowaną olejem i wstaw do piekarnika na 45 minut. Po upływie tego czasu wyjmij z lodówki ziołową posypkę i wytnij prostokąty wielkości combra. Mięso ułóż na ruszcie, a na nim schłodzoną masę chlebowo-ziołową. Wstaw ponownie do piekarnika z funkcją grilla na ok. 5 minut. Upieczone combry pokrój na mniejsze porcje i podawaj.
Skład: curry, papryka słodka, gorczyca, pieprz czarny, cebula, czosnek, marchew, cukier, sól.