HURTOWNIA PRZYPRAW I HERBAT
JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM IMPORTEREM PRZYPRAW, HERBAT, ZIÓŁ PRZYPRAWOWYCH, YERBA MATE.
POSIADAMY W OFERCIE PONAD 300 RODZAJÓW PRZYPRAW W ATRAKCYJNYCH CENACH
--------------------------------------------------------------------------------------
NATURALNE PRZYPRAWY
PRZYPRAWA 7 SMAKÓW ARABSKA BEZ CHEMII 50 G
NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU
STP302-050 50 G PRZYPRAWA 7 SMAKÓW
Przyprawa 7 Smaków arabska jest mieszanką składającą się z cynamonu, papryki słodkiej i ostrej, goździków, kolendry, kardamonu i gałki muszkatołowej. Przyprawa ta nadaje niepowtarzalnego smaku potrawom nie tylko z kuchni arabskiej ale również daniom z baraniny, wieprzowiny, jagnięciny i drobiu. Mieszanka ta udoskonala smak i podkreśla aromat gyrosa i kebabu.
Przepis na baraninę duszoną z warzywami
baranina - 700 gramów
bulion w kostce 2 szt
Przyprawa 7 smaków
cebula - 2 sztuki
dynia - 150 gramów
oliwki czarne - 0.2 szklanki
świeża kolendra - 1 pęczek
ser feta - 150 gramów
liść laurowy - 1 sztuka
zieleangielskie - 2 ziarna
mąka - 3 łyżki
100 g sera żółtego
Kostki bulionu rozpuść w litrze wrzącej wody, dodaj liść oraz ziele angielskie. Mięso oczyść i pokrój w grubą gulaszową kostkę. Cebule oraz dynię pokrój w równie duże kawałki. Oliwki pokrój w krążki a kolendrę posiekaj. Mięso oprósz mąką wymieszaną z przyprawą 7 smaków i smaż na rozgrzanej patelni z oliwą. Dodaj pozostałe składniki i smaż chwilę razem na mocnym ogniu. Wszystko przełóż do żaroodpornego naczynia a następnie zalej bulionem . Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i duś w nim potrawę przez ok. 45-60 minut, do momentu gdy mięso będzie miękkie. Na kilka minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie i posyp potrawę pokrojonym w kostkę serem. Tuż przed podaniem posyp mięso kolendrą.