Część 1. Przetwory z owoców, warzyw i grzybów:
Wiadomości wprowadzające,
Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw,
Przetwory utrwalane przez kwaszenie,
Przetwory warzywne utrwalane przez solenie,
Przetwory pasteryzowane,
Przetwory gotowane utrwalane cukrem,
Przetwory z owoców utrwalane cukrem na surowo,
Przetwory witaminowe (utrwalane różnymi sposobami),
Susze owocowe i warzywne,
Marynaty,
Wina owocowe i gronowe, miody pitne i owocowe,
Przetwory z grzybów,
Przechowywanie przetworów.
Część 2. Przetwory z mięsa:
Wiadomości wprowadzające,
Chłodzone mięso i wyroby mięsne,
Mięso solone i peklowane,
Wędzonki,
Kiełbasy,
Kiszki, salcesony i rolady,
Przetwory mięsne w wekach,
Tłuszcze topione.
- Rok wydania: 1974
- Okładka: miękka
- Stron: 376
- Wymiary: 20,5 x 14 x 2,2 cm
- Waga: 0,4 kg
- Uwagi: pierwsza strone oderwana od bloku, strony pożółkłe, brzegi stron przykurzone
- Stan: ślady używania
- Nr kat. R1/7/B