Przepisy Z Klasztornej Kuchni Czyli Tradycyjne Przepisy Dla Duszy i Ciała - Józef Kasper Kmak O.Cist. [KSIĄŻKA]
Autor: Józef Kasper Kmak O.Cist.
Rok wydania: 2013
Opis
Ojciec Kazimierz Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych. Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna? Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne. Ojciec Kazimierz dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.
Stan produktu
Produkt ORYGINALNY. Książka zupełnie nowa.
ISBN: 978-83-245-1971-2
Dział: KSIĄŻKA
Ilość stron: 320
Okładka: twarda
Liczba nośników: [1xKSIĄŻKA]
Wymiary: 17 x 24,5 cm
Szerokość (razem z opakowaniem): 170 mm
Długość (razem z opakowaniem): 245 mm
Wysokość (razem z opakowaniem): 25 mm
EAN: 9788324519712
SKU: 308761