KARTY Z PRZEPISAMI + pudełko.
Ilustrowane karty z przepisami kulinarnymi
.
Z przodu karty jest piękna fotografia z danym daniem zaś z tyłu jest cały przepis plus kaloryczność ( na kolejnych fotografiach wszystko pokazane )
Każdy rodzaj przepisów jest poprzedzany kartą główną z numerem porządkowym. Za tą kartą są karty z przepisami i też maja numeracje odpowiadające karcie głównej. Wszystkie karty są posegregowane według grup. Są też karty na własne przepisy, oraz karty zakładki. Jak się wyjmie kartę z przepisem to wkłada się taką kartę zakładkę by potem łatwo było można odnaleźć miejsce karty wyjętej.
.
Kart jest około~~ 430 w tym około ~~400 z przepisami.
.
Pudełko jest wykorzystane w 1/3 czyli można w dwie puste przegródki włożyć swoje przepisy czy jakieś małe książeczki. lub dozbierać inne przepisy na kartach
wymiary pudełka z pokrywą
- szerokość po środku 37 cm
- głębokość po środku 18 cm
- wysokość 14 cm
Nie wiem z którego roku są te karty więc wpisałem rok 1990 bo , allllegro wymaga by w tej rubryce coś było wpisane.
PRZEPISY i nie tylko
( liczba oznacza ilość przepisów w danej grupie )
- MAŁE ZAKĄSKI - 23
- NAJSMACZNIEJSZE ZUBY - 8
- SAŁATKI JAKO GŁÓWNE DANIA - 21
- OBIADY JEDNOGARNKOWE - 10
- PIECZENIE WIEPRZOWE - 17
- PIECZENIE WOŁOWE - 10
- PIECZENIE Z CIELĘCINY I Z BARANINY - 16
- POTRAWY Z MIELONEGO MIĘSA - 23
- MIĘSA GOTOWANE DUSZONE I PIECZONE - 12
- BEFSZTYKI SZNYCLE I KOTLETY - 13
- ROŻEN W DOMU I NA DWORZE - 7
- POTRAWY Z DZICZYZNY I DROBIU - 19
- RYBY SMAŻONE DUSZONE I GOTOWANE - 8
- WARZYWA ŚWIEŻE I CHRUPKIE - 15
- ZIEMNIAKI NA STO SPOSOBÓW - 15
- ULUBIONE POTRAWY Z RYŻU I MAKARONU - 14
- DANIA Z JAJ I Z SERA - 10
- TOSTY I ZAPIEKANKI - 11
- CHLEB I SMACZNE PIECZYWO - 2
- WYPIEKI W FOREMCE I NA BLASZE - 18
- KRUCHE CIASTECZKA I INNE WYPIEKI - 17
- ODŚWIĘTNE WYPIEKI I TORTY - 15
- ORZEŹWIAJĄCE LODY I KREMY - 17
- OWOCE I CIEPŁE DESERY - 14
- KANAPKI I ZIMNE PÓŁMISKI -13
- CIEPŁE I ZIMNE NAPOJE - 9
- ŚWIĄTECZNE UROCZYSTOŚCI I PRZYJĘCIA - 25
- WŁASNE PRZEPISY - 12
- CO WARTO WIEDZIEĆ - 16
- WAŻNE PODSTAWOWE PRZEPISY - 11
- ZAMRAŻANIE I ROZMRAŻANIE - 11
- ROBIMY ZAPASY NA CAŁY ROK - 10
- KARTA -ZAKŁADKA - 4
Karta główna z numerem , a potem pod nia są karty z przepisami z numerem tej kategorii oraz numerem przepisu. Przykład MAŁE ZAKĄSKI I PRZYSTAWKI NR.1
Karta z przepisem z kategorii 1 , i z numerem przepisu 2
PIĘKNA FOTOGRAFIA DANIA
Każda karta jest piękna
Tył karty - Cały przepis, czas, przygotowanie, porcjowanie, zamrażanie, kaloryczność
Gdy wyjmiesz przepis to trzeba włożyć taką kartę by wiadomo było gdzie przepis znów włożyć.