Od lat związani jesteśmy z plantacją borówki amerykańskiej. Gospodarstwo Ogrodnicze Borówki Amerykańskiej zostało założone w 1989 roku we wsi Grzędy, gm. Tarczyn woj. Mazowieckie. Najpierw zajmowaliśmy się tylko produkcją owoców. Od 1995 r. zajmujemy się również produkcją sadzonek, a od 2016 roku rozpoczęliśmy produkcję przetworów z borówki. W naszym domu konfitury, soki i inne przetwory z borówki cieszą się wyjątkową popularnością! Obecnie powierzchnia uprawy wynosi ok. 7 ha.
W tej ofercie:
Naturalny przecier z borówki amerykańskiej 100%.
Produkt pasteryzowany bez dodatku wody i cukru. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków.
Dzięki technologii przecierania przez sito frakcji 1mm pulpa z borówki zachowuje wartościowy, owocowy półpłynny miąższ o intensywnym smaku i aromacie.
Przecier doskonale nadaje się do produkcji lodów i koktajli czy wyrobu domowych alkoholi. Jest wyśmienity jako dodatek do jogurtów, deserów i ciast.
Objętość netto: 2 kg
Składniki: przecier borówkowy 100%
Najlepiej spożyć przed: 06- 08- 2023
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w przeciągu 14 dni
Potrzebujesz innych opakowań? Możemy zapakować w pojemności od słoiczków 40 g do beczek 200 kg.
Zadzwoń - numery telefonów na zdjęciu etykiety.
NAGRODY I WYRÓŻNIENIA ZA NASZE PRZETWORY
- Włączenie do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze (2016),
- Certyfikat Najwyższej Jakości - Produkt Lokalny (2017),
- wojewódzki finalista „Polski Producent Żywności” - sok z borówki (2017),
- złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich Smaki Regionów - sok z borówki (2017),
- Włączenie do Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego (2019),
- wojewódzki finalista „Polski Producent Żywności” – konfitura borówka z kwiatem czarnego bzu (2019),
- odznaczenie Zasłużony dla Rolnictwa od Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za przetwórstwo owoców z własnego gospodarstwa (2019),
- Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich Smaki Regionów – konfitura borówka z kwiatem czarnego bzu (2019),
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2019 w kategorii owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne, produkty pochodzenia roślinnego za konfiturę niskosłodzoną tradycyjną.
Spróbujcie również innych smaków konfitur z borówki i soków dostępnych na pozostałych aukcjach.