Opis szczegółowy:
Tymianek to ziele o wszechstronnym zastosowaniu, wyróżniające się silnym, tymolowym aromatem oraz lekko gorzkawym posmakiem. Dedykowany jest zarówno daniom kuchni polskiej, jak i śródziemnomorskiej. Tymianek najczęściej stosowany jest do tłustych potraw: mięsa, pieczonych ziemniaków, kiełbasy, jaj smażonych na bekonie i sera.
Typ
Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy
Tymianek
Przeznaczenie
Znakomicie nadaje się do potraw z roślin strączkowych. używa się go również do marynat, octu ziołowego oraz do kiszenia i marynowania ogórków. nadaje się do wszelkich dań z duszonych i pieczonych pomidorów. doskonale usuwa przykry zapach morskich ryb. niezbędny również jako przyprawa do niektórych kiełbas.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w
Polska
Rodzaj opakowania jednostkowego
Torebka
Waga jednostkowa netto
0,01 kg
Składniki
Tymianek otarty, suszony produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę i sezam, które są używane w zakładzie.
Wymiar opakowania jednostkowego (SxWxG)
11 x 15 x 0,5 cm
Bez GMO
1
Temperatura przechowywania min - max
5x25 °C
Alergeny »
Nasiona sezamu i produkty pochodne
tak
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą)
tak
Mięczaki i produkty pochodne
nie
Łubin i produkty pochodne
nie
Jaja i produkty pochodne
tak
Gorczyca i produkty pochodne
tak
Dwutlenek siarki i siarczyny
nie
Zboża zawierajace gluten
tak
Soja i produkty pochodne
tak
Skorupiaki i produkty pochodne
nie
Seler i produkty pochodne
tak
Ryby i produkty pochodne
nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
nie
Orzechy
nie
Przechowywanie »
Rodzaj (typ) przechowywania
przechowywać w temperaturze otoczenia
Wartość odżywcza »
Jednostka g/ml
g/100g
Wprowadziłem wartości odżywcze
Nie, oświadczam, że ustawa NIE WYMAGA dla tego produktu wartości odżywczych od 13.12.2016
Wielkość porcji
100 g
Dodatkowe informacje »
Adres podmiotu wprowadzającego produkt na rynek
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój
Podmiot wprowadzający produkt na rynek
PRYMAT SP. Z O.O.