Gotowa Marynata pikantna Prymat pozwoli cieszyć się doskonale ostrym smakiem. Odpowiednio skomponowana mieszanka pikantnych ziół i przypraw ułatwi przygotowanie potraw grillowych i zapewni im efekt najlepszy z możliwych.
Przyprawy, takie jak papryka słodka, gorczyca biała, chili, pieprz czarny oraz pikantne warzywa suszone (czosnek, cebula) nadają zdecydowany i pikantny smak marynacie. Natomiast majeranek, jałowiec, liść laurowy, kolendra, ziele angielskie, rozmaryn i sól dopełniają smaku i aromatu daniom z rusztu.
Aby uzyskać pożądany i intensywny smak mięsiwa, czy warzyw zamarynuj wszystko w pikantnej zalewie na kilka godzin. Pozostawienie w chłodzie i ostrych przyprawach sprawi, że smak potraw będzie odpowiednio mocny i pikantny.
Marynata pikantna Prymat będzie idealna do wołowiny, dziczyzny, cielęciny, baraniny, a także warzyw.
SKŁAD:
sól, cebula, papryka słodka, gorczyca biała (6%), owoc kolendry, chili (5%), cukier, majeranek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; owoc jałowca, czosnek, pieprz czarny (1,4%), rozmaryn (0,9%).